Ilveksen nuorisokaarti näytti Sääksillä pelaamisen mallia

Kuva: Antti Raunio
Loiskeen maalivahti Tuomas Mäkinen joutui urakkahommiin, kun Tampereen Ilveksen kakkosjoukkue löylytti Loisketta peräti 5 – 0. Mäkisen iltapuhde oli kuitenkin hyvä, hän piti torjunnoillaan numerot edes näissä lukemissa.

 

Sääksjärven Loiskeen maaliverkko pysyi neitseellisenä kaiken kaikkiaan 193 minuuttia jalkapallon kolmosdivisioonassa. Kaksi nollapeliä omassa päässä antoi vahvan potkun haastaa Tampereen Ilveksen nuorisokaartia kotiottelussa perrjantaina 4. toukokuuta, mutta Ilveksen kakkosjoukkue oli armottomalla pelipäällä ja takoi rumat 0 – 5-lukemat tulostaululle. Kauden ensimmäisen takaiskun Loiske-nuottaa iski kulmapotkun jälkimelskeistä Eduard Ciriaco.

–Parempi hävitä peliporukalle, joka esitti hienoa liikettä ja upeaa syöttöpeliä, kuin että häviäisi jollain räkäpomppumaalilla itseään heikommalle joukkueelle. Juttelin ottelun jälkeen Ilveksen valmentajan Prihan Topin kanssa ja hän sanoi heidän onnistuneen aivan yläkanttiin, kuuluivat kauden avaustappiosta hyvin vähän hätkähtäneen Loiske-luotsi Jani Kangasmaan mietteet.

Ilveksen joukkue pelaa pääpiirteittäin samalla sakilla A-nuorten SM-sarjaa ja treenimäärät ovat Loiskeeseen verrattuna moninkertaiset. Muutama yksilökin loisti Sääksjärven illassa, esimerkiksi kahden maalin Jesse Huhtalasta ja toisen yhden maalin iskeneestä polven pelaajasta Santeri Kalliosta kuullaan tulevina suvina vielä kovemmissakin sarjoissa.

–Ilves hakee nousua kakkoseen, se olisi nuorille pelaajille parempi sarja kehitystä ajatelleen kuin kolmosdivari, Kangasmaa tietää.

Loiskeenkaan ei kannata olla kovinkaan masentunut tylyistä loppulukemista. Joukkue pyrki noudattamaan identiteettiään,eikä sortunut paineenkaan alla summittaiseen roiskimiseen. Keskikentän pelinrakentajat joutuivat hyvin liikkuneiden Ilves-pelaajien prässäämiksi, mistä seurasi pallonriistoja ja nopeita hyökkäysiskuja. Etenkin avausjaksolla Loiskeen asiallisesti esiintyneen maalivahti Tuomas Mäkisen takana olisi voinut verkko pöllytä useammankin kerran.

Seuraavaksi Loiske matkaa Forssaan FJK:n vieraaksi. Varotikusen viesti kertoo, että FJK venyi Ilvestä vastaan 2 – 2-tasapeliin hyvän kirinsä ansiosta.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.