SM-maastoista jättipotti Lempäälään

Kuva: Timo Reunanen
Hopeamitalisti Leevi Keronen ja valmentajansa Veli-Matti Ranta olivat iloisia, kun 19-vuotisissa flunssasta kärsinyt Keronen sinnitteli hopealle.

Peräti neljästi kaikui Salon Perniössä kenttäkuuluttajan kommentti ”Lempäälän Kisa Yleisaurheilu”, kun maastojuoksun SM-mitaleita jaettiin. Historiallisen upean iltapäivän suurimmat sankarit olivat hopeapoika Leevi Keronen 19-vuotisissa, pronssitytöt Nora Kytäjä 15-vuotisissa ja Klaara Leponiemi 22-vuotisissa sekä 15-vuotisten tyttöjen hopeatrio Kytäjä, Emma Ranta ja Rita Simola.

Aivan ihanassa kevätsäässä käyty kilpailutapahtuma sujui alusta alkaen mukavissa lempääläismerkeissä. Iskukykyinen LeKi-tiimi venyi kautta linjan koviin, jopa yläkantin suorituksiin.

Menneellä viikolla hiukan kevätlentsun kourissa ollut ja siksi kuntoonsa inasen epäilevästi suhtautunut Leevi Keronen on huikeassa kevätvireessä. SM-maantiejouksun SM-kullan lisäksi nuorukaisen kaappiin tuli Perniöstä hopealätkä vain yhdeksän sekuntia suursuosikki Joensuun Mika Kotirannan jälkeen. Kotiranta ratkaisi kuuden kilometrin kisan noin neljän kilometrin kohdalla tekemäänsä kovaan nyppäykseen.

Viialassa asuva Klaara Leponiemi on niin ikään kaksinkertainen SM-mitalisti juoksussa, kun maantiejouksun hopean ohella nyt tuli pronssia tasaisessa kisassa, missä voittaja Suolahden Saija Seppä jätti Klaaraa yhdeksän sekuntia. Mainittakkoon, että neljäs oli hiihdon olympiaedustaja Johanna Matintalo kahdeksisen sekuntia Leponiemelle jääneenä.

Forssasta noin vuosi sitten LeKi-nuttuun vaihtanut Nora Kytäjä kuuluu kastiin monilahjakkaat kestävyysurheilijat. Noralle ja ikäsarjaa vanhemmissa kisaavalle sisko-Nealle maistuvat juoksun ohella myös hiihto ja suunnistus. Nora sinni Perniössä väkirikkaassa 15-vuotisten sarjassa vuoden ali-ikäisenä kolmoseksi noin 27 sekuntia voittajaa perässä. Kun Emma Rannan sijoitus oli 18. ja Rita Simolan 27, tiesi se LeKi-YU:lle joukkuehopeaa.

19-vuotisissa tasainen kaveruskaksikko Anniina Mahkonen (9.) ja Venla Ranta (11.) tekivät tasaista työtä kipittäen kaiken aikaa noin kymemnennen sijan tietämissä. Harmi, ettei kolmatta lenkkiä tähän sarjaan löytynyt, joukkuemitali olisi ollut napattavissa.

Santtu Heikkisen sijoitus 17-vuotissa oli yhdestoista. Vuotta ali-ikäisenä suoritus oli mainio, eroa voittajaan kertyi hitusen yli minuutti.

17-vuotisissa tytöissä viides mitali oli kielen mitan päässä, sillä tasainen trio Helmi Karjainen (11.), Milla Ala-Lahti (18.) ja Nea Kytäjä (36.) sijoittui joukkuevertailussa neljänneksi.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.