Erämaan metsästysyhdistyksellä juhlahumua

Aamuinen käskynjako ennen jahdin alkua. Erämaan metsästysyhdistys juhlii 70. toimintavuottaan.

Erämaan metsästysyhdistys täyttää 70 vuotta. Toukokuussa 1948 perustettu vesilahtelainen metsästysyhdistys järjestää 70-vuotisen taipaleensa kunniaksi 26. toukokuuta peijaiset, siis poikkeuksellisesti toukokuussa, vaikka riennot ajoittuvat tavallisesti syyskaudelle.

– Erämaan metsästysyhdistys järjestää peijaisensa perinteisesti joka toinen vuosi joulukuun toisena lauantaina, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Antti Mäkelä.

Yhdistyksen jäsenmäärä on tällä hetkellä noin 70, ja se on kasvanutkin vuosikymmenten saatossa, sillä jäsenmäärä oli taannoin rajattu. Yhdistys on miesvaltainen, mutta Mäkelän mukaan innokkaita ja toimeliaita naisiakin riveistä löytyy. Ikäjakauma on monien seurojen tavoin ”ukkoutunut”, sillä nuoria on haasteellista saada mukaan.

Yhdistys järjestää jäsenilleen peijaisten lisäksi muutakin toimintaa, esimerkiksi yhteisiä illanviettoja metsästysmajalla. Heillä on myös oma ampumarata Vesilahdessa, jossa järjestetään ampumakokeita.

Erämaan metsästysyhdistys toimii yhteistyössä Vesilahden ja Viialan alueen seurojen kanssa: luvat hirvien ja peurojen kaatoon haetaan yhteisesti. Myös Lempäälän seudun riistanhoitoyhdistyksen kanssa toimitaan yhteistyössä esimerkiksi ampumaradan puitteissa.

Puheenjohtaja Antti Mäkelä paljastaa lopuksi, että peijaisissa luvassa on erikoisohjelmaa juhlan kunniaksi, ja jaossa on palkintoja sekä ansiomerkkejä yhdistyksen jäsenille.

 

Teksti: Venla Turkkinen

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.