Asukkaat vastustavat kaavamuutosta

Kiitos paikallislehden toimittajalle hyvästä ja hoksaavasta jutusta 2.5. lehdessä. Juttu käsitteli kunnan järjestämää yleisötilaisuutta Hiiroksentien asemakaavamuutosasiassa.

Lehden seuraavaan numeroon Kati Korkeakoski oli halunnut korjauksen mielestään virheellisestä tiedosta kaavamuutoksen alullepanijoiden lukumäärästä: ”ei yksi vaan kolme”.

Asian voi kuitenkin nähdä myös toisin. Vain yksi muutoksen virallisista hakijoista todella asuu alueella ja hänellä on omistuksessaan kaksi kolmesta tontista. Yhden tontin ostivat Kati Korkeakoski ja Antti Paavilainen yhdessä ( Kati Korkeakosken antama tieto LVS:n numerossa 29.11.2017). Yleisötilaisuudessa Korkeakoski kertoi ettei hänellä ole aikomusta muuttaa asumaan Paavilaisen kanssa yhdessä ostamaansa taloon. Ja koska he nyt hakevat kunnalta mahdollisuutta rakentaa alueelle kerrostaloja, niin tulkitsen että tontti-/talokaupalla on vain tarkoitus hankkia kaavamuutoksen hakijoille taloudellista hyötyä.

Siis yksi alueella asuva muutoksen hakija omistaa kaksi kolmasosaa ja kaksi sijoittajaa yhdessä yhden kolmasosan.

Asian ydin on kuitenkin se, että oli muutoksen hakijoita yksi tai kolme, niin muut kaavamuutosalueen vaikutuspiirissä asuvat ihmiset vastustavat kaavamuutosta eli ehdotettujen valtavien kerrostalojen rakentamista Hiiroksentien omakotitalovaltaiselle alueelle. Kymmenet henkilöt ovat myös allekirjoittaneet hanketta vastustavan muistutuksen kunnalle.

Onko siis oleellista oliko kaavamuutoksen alullepanijoita yksi vai kolme, kun mielipidetilanne asiasta tällä hetkellä kuitenkin on 1 tai 3 vastaan yli 70! Vastustajien tarkan luvun voi kysyä kaava-arkkitehti Soili Lampiselta.

Pro Hiiroksentie/ Jarmo Saarinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?