LeKi-lentikselle lisää pelaajasopimuksia

Kuva: Jani Huurne
Kisan lentopallojoukkue tulevalle ykkössarjakaudelle alkaa hahmottua. Yksi tärkeä palanen saatiin palapeliin mukaan, kun viime kauden yksi parhaista kisalaispelaajista eli Sten Kruuda teki jatkosopimuksen.

Tuleva lentopallon miesten ykkössarjakausi tulee olemaan massiivinen ja tasokas. Sarjaan on tulossa 13 joukkuetta, kun tamperelainen liigaseura Rantaperkiön Isku ilmoitti pienissä piireissä ennakoidun, mutta silti jättiuutisen pudottautumisesta ykkössarjaan. Isku on kautta aikojen perinteikkäin suomalainen pääsarjaseura ja edustaa suurta Tampereen talousaluetta, joten Iskun jättäytyminen sarjaa alemmas on koko lajin kannalta iso takaisku.

Lempäälän Kisan taustavoimat ovat tehneet tiukasti työtä tulevan kauden joukkueen kokoamiseksi, muutamia tuloksiakin on sopimusten muodossa tullut. Viime kauden vuoden pelaajan tittelin päättäjäisissä pokannut sentteri Sten Kruuda teki Kisan kanssa sopimuksen. Kruuda on 31-vuotias virolaisjuurinen, kaksimetrinen loistava joukkuepelaaja, joka on edustanut Kisaa koko sen ykkössarjassa oloajan eli tuleva kausi on hänelle viidesLeKi-nutussa.

Uuusi pelaaja on Lempäälän Jyryn kasvatti ja Kuljusta kotoisin oleva 20-vuotias Joni Siermala, joka viihtyy parhaiten joko liberon tai yleispelaaja tntilla. Jyryn juniorivuosien jälkeen Siermala siirtyi Iskun organisaatioon, missä vyölle kertyi muutama liigaottelukin ykkössarjapelien ohella.

–Viime kausi jäi lentopallosta kokonaan välivuodeksi johtuen armeijasta. Nyt on taas hurjasti intoa ja on hieno päästä kotikylän joukkueeseen mukaan. Hienoa on sekin, että Kisa ja Jyry ovat tiiviissä yhteistyössä tulevalla sesongilla, tiedä vaikka farmisopimuksen myötä tulisi esiintymisiä molemmissa seuroissa, tuumii ensi talveksi opiskelupaikkaa metsästävä Siermala.

Kisaa vuosien ajan kantanut kokeneiden pelaajien trio Ossi Vesanen, Toni Laine ja Teemu Uusitalo on myös mukana joukkueessa. Kolmikon kanssa on sovittu, että kun lähinnä työ- ja opiskelukiireet eivät mahdollista aivan satraprosenttista mukanaoloa kaikissa treeneissä ja peleissä, että he ovat mukana sovitusi ja pitävät itsensä kunnossa sekä paikkaavat kauden aikana sairastumisia ja muita poissaoloja. Myös harjoituksissa on tärkeää olla tarpeeksi laatupelaajia, joten siinäkin mielessä kyseisten herrojen mukanaolo on joukkueelle ja LeKi-valmennukselle tärkeä asia.

Kisalla on nyt sopimuksen alla seitsemän pelaajaa (Sauli Silpo, Kasimir Luostarinen, Olli-Pekka Palomäki, Tomi Perkiö, Niilo Nurmi, Sten Kruuda ja Joni Siermala) plus vpk-diilillä operoiva konkarikolmikko. Viime kauden pelaajista myös Eetu Rantasen, Anssi Vesasen, Simo Puttosen ja Juuso Paanasen kanssa neuvonpitoa pidetään hyvässä hengessä yllä. Arttu Linjamäelle tulee armeijan takia välivuosi ja Jussi Niemi lopettaa pitkän uransa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.