Riina Markkola on vuoden maaseutuhenkilö

Vuoden maaseutuhenkilöksi valittu Riina Markkola tunnetaan 4H-työstään, mutta myös hevosharrastusaktiivina.

Pirkkalan-Lempäälän 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Riina Markkola on valittu vuoden maaseutuhenkilöksi. Pirkan Kylät ry:n palkitsema Markkola on toiminut Pirkkalan-Lempäälän 4H-yhdistyksen toiminnanjohtajana vuodesta 1998.

Palkintoperusteluissa todetaan, että tänä vuonna haluttiin nostaa esiin 90-vuotisjuhlavuottaan viettävän 4H:n tekemää ansiokasta kehittämistyötä. Sillä saralla Riina Markkola on toiminut ansiokkaasti jo 20 vuotta.

– Riina Markkolalla on hyvät suhteet paikallisiin yrittäjiin ja he tekevät paljon yhteistyötä. Esimerkiksi vuonna 2012 yrittäjäyhdistyksen rahoituksella Riina Markkola organisoi 100 nuorelle Ajokortti työelämään -koulutuksen, perusteluissa todetaan.

Markkola on monille tuttu myös hevosharrastuksen kautta; onhan hän organisoinut lukuisia maakunnallisia 4H-hevostaitokilpailuja ja -kursseja sekä keppihevoskisoja. Ideaparkin keskusaukion estekisoissa kilpaili tänäkin vuonna satoja ratsukkoja.

Tunnustus myönnettiin Markkolalle Valkeakosken Ritvalassa Helkajuhlilla 20. toukokuuta. Samassa tilaisuudessa palkittiin Pirkanmaan Vuoden kyläteko sekä kylätoiminnan tiennäyttäjät.

Riina Markkola itse oli tunnustuksesta otettu.

– Olin innoissani kuulessani valinnasta, vaikka yksinhän tätä hommaa en tee, vaan yhdessä kaikkien mukanaolevien toimijoiden kanssa.

– Tässä työssä on ihaninta suora palaute nuorilta tehdystä toiminnasta, ja se, ettei ole kahta samanlaista päivää. Kaikkein mieluisinta on aina juuri se työn alla oleva juttu, ja nyt ovat nuorten kesäyrittäjyyskuviot ykkösasia, Markkola kertoo.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.