Talkooväki keräsi roskia Kuljussa

Hikisen siivousurakan jälkeen maistuivat mehu ja keksit talkoolaisten tukikohdassa Kuljun koulun pihalla. Kuvassa vasemmalta Hanna Virtanen, Niilo ja Taru Tarhonen, Sauli, Fanni ja Elsa Saarinen sekä Tiina Wesslin. Kuva: Hanna Virtanen

Jätskipapereita, muovisia einesrasioita, karkki- ja sipsipusseja, limsa- ja oluttölkkejä… Kaikkia näitä ja paljon muuta kertyi talkoolaisten jätepusseihin vihreiden valtuutettujen järjestämässä roskienkeruutempauksessa Kuljussa.

– Helle verotti osallistujamäärää, mutta pienen talkooporukan saaliiksi kertyi kuitenkin reilussa tunnissa kuusi täyttä roskapussillista törkyä kävelyteiden varsilta, puistikoista ja Myllykosken rannasta, Tiina Wesslin kertoo.

– Kyllä siinä väkisinkin oma sisäinen kukkahattutätini nosti päätään ja heristi sormeaan, kun näin, miten välinpitämättömästi roskia luontoon viskotaan. Kuljun kartanon ohi kulkevan kävely- ja pyörätien ojasta löytyi jopa ongelmajätteisiin kuuluva kännykän akku.

Vihreät kunnanvaltuutetut Tiina Wesslin ja Hanna Virtanen järjestivät Kuljun roskatalkoot osana Lempäälässä toukokuussa vietettävää siivoustalkookuukautta. Lempäälän kunta on haastanut kuntalaiset, lempääläläiset yhdistykset ja yhteisöt talkoilemaan ja siivoamaan lähiympäristöä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.