Harri Mamia pronssille nuorten SM-kisoissa

Harri Mamia työnsi uusiksi ennätysluvuikseen 90 kiloa. Kuva: Tommi Roininen

Porissa kamppailtiin 26.–27. toukokuuta alle 17-vuotiaiden tyttöjen ja poikien painonnoston SM-kilpailut. siellä Lempäälän Kisan kolmen nostajan joukkueesta Harri Mamia nosti pronssille.

Viimeistä vuotta alle 17-vuotiaiden kisoissa nostanut Mamia sekä vielä pari kertaa näihin kisoihin ikänsä puolesta osallistuva Iiro Savolainen edustivat Kisan värejä sarjassa 77 kiloa. Savolainen aloitti nostourakan tempaamalla omaksi uudeksi ennätyksekseen 52 kiloa parantaen vanhaa ennätytään kahdella kilolla. Harri Mamia varman lavatyöskentelyn tuloksena uusi ennätystulos kirjataan nyt lukemiin 75 kiloa.

Työntönostoissa Savolaiselle tulokseksi jäi 60 kiloa. Yhteistuloksella 112 kiloa hän saavutti SM-kisassa kuudennen sijan. Mamia oli myös työnnössä rautaisessa iskussa. Uusi työntöennätys 90 kiloa summasi yhteistulokseksi 165 kiloa, mikä kohensi edellistä ennätystä yhdeksällä kilolla. Hyvä onnistuminen lavalla nosti hänet sarjan 77 kiloa pronssimitalistiksi.

Sarjassa 69 kiloa nostanut, 2004 syntynyt Artturi Häkli nosti aivan ennätystensä tuntumaan tempaamalla 51 kiloa ja työntämällä 67 kiloa. Yhteistulos 118 kiloa oikeutti sarjassa neljänteen sijaan.

 

Tommi Roininen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.