Huima hiihtokausi päättyi palkintosateeseen

LeKin varapuheenjohtaja Jorma Kunnas kiinnittää seuran kultaista ansiomerkkiä Leena Nurmelle. Taustalla Mari Lemmetti. Kuva: Antti Raunio

Kulunut hiihtokausi oli Lempäälän Kisalle menestys, kun koko maan rankingissa LeKi oli peräti seitsemäs, toisen kerran putkeen. Niinpä sopivaa oli, että hiihtokauden päättäjäisissä 25. toukokuuta oli jaettavana erilaisia palkintoja ja muistamisia usean pöydän pituudelta.

Päätähdeksi ja palkintorohmuksi nousi sprintteri Leena Nurmi, joka pääsi pokkaamaan pystejä useampaan kertaan. Nurmi sai myös harvinaisen kunnianosoituksen, kun hänelle myönnettiin Lempäälän Kisan kultainen ansiomerkki. Hän ansaitsi merkin voittamalla sprintin SM-kultaa keväällä. Kaikkiaan Nurmesta tuli 25 kisalainen kultaisen merkin saaja, ja vasta neljäs urheilullisin perustein merkin saanut. Muut ovat Ari Pinomäki, Teemu Roininen ja Aino-Kaisa Saarinen.

– Tämä on iso kunnia, sitä ei todellakaan kaikki saa. Se on kovalla työllä ansaittu, myös urheilun saralla. Olen kiitollinen, ja mukavaa että seura muistaa ja arvostaa meitä urheilijoita, Nurmi kiitteli.

– Ensi kaudella tavoitteet ovat taas entistä korkeammalla, tähtäin on asetettu talven MM-kisojen vapaan sprinttiin, hän jatkoi tulevasta kaudesta.

Päättäjäisissä muistettiin Hämeen Viestin historiallista voittajajoukkuetta, Kisan viestihiihtäjiä sekä menestyneitä junioreita. Myös ahkerat seuratyöntekijät saivat muistiaisia: Kisan kuntojaosto muisti latuhenkilökuntaa, Antero Korhonen sai kunnianosoituksen tekemästään hiihdon historiateoksesta ja Esa Virtanen työstään Hämeen Viestin eteen. Myös muita ahkeria valmentajia ja talkoolaisia palkittiin, sillä ilman heidän panostaan ei menestys olisi mahdollista.

LeKi muisti päättäjäisissään hiihtokauden menestyjiä, kuvassa viestihiihdoissa kunnostautuneita kisalaisia. Palkintoja jakamassa Esa Virtanen. Kuva: Antti Raunio

Myös Aino-Kaisa Saarinen kävi pokkaamassa palkintoja huiman uransa päätteeksi. Jatkossa Saarinen hiihtää LeKissä kansallisella tasolla.

– Olen seurannut Instagramista, kun hiihtomaajoukkue lähti leirille. Mutta ei ole ollut sellainen olo, että kunpa saisi olla siellä. On ollut ihanaa, kun saa olla kotona ja katsella tytär Amandan kanssa muurahaisia.

– Eihän hiihto lähde minusta koskaan pois. On mukavaa, kun pääsee hiihtämään ehkäpä juuri Hämeen Viestissä. Odotan innolla, mitä pääsee vielä tekemään kuntoilijana ja seurapuolella, Saarinen tuumi.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.