Vanhuspalveluissa jaksohoitopaikkojen määrää on vähennetty

Palvelusetelin käyttöä kirjallisen omaishoidon sopimuksen tehneiden omaishoitajien vapaapäivien järjestämiseen (3pv/kk ) suunnitellaan vanhuspalveluissa. Tämä on hyvä lisä palveluvalikossa.

Kolmen päivän vapaa kuukaudessa on vaatimaton tuki sitovaa ja raskasta työtä tekeville omaishoitajille, mutta on kuitenkin etuus verrattuna heihin, joilla ei  omaishoidon sopimusta ole. Heidän määränsä on suurempi kuin sopimuksen piirissä olevien.

Seniorineuvosto antaessaan asiasta lausuntoa, on ollut huolissaan tämän omaishoitajajoukon jaksamisesta ja kiinnittää  asiaan lausunnossaan huomion. Asian vakavuutta lisää se, että vanhuspalveluissa jaksohoitopaikkojen määrää on vähennetty 16:sta 8:aan. Tämä palvelumuoto on ollut ei-sopimuksen piirissä olevien omaisten jaksamisen tuki.

Kotona hoidettavien huonokuntoisten vanhusten määrä kasvaa ja siis myös ei-sopimuksen puitteissa toimivien omaishoitajien määräkin kasvaa.

On vakavasti mietittävä ei-palvelusopimuksen piirissä olevien omaishoitajien asemaa. Miten kunnassamme tuetaan myös heitä arjen jaksamisessa.

 

Seniorineuvoston puolesta

Maikki Hämäläinen-Ylikahri

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.