Poliisi: vanhemmat voivat jalkautua päättäjäisiä juhlivien nuorten pariin

Poliisi on perinteisesti valvonut tehostetusti päihteiden käyttöä koulujen päättäjäisviikonloppuna. Poliisin valvonta painottuu Pirkanmaalla tänäkin vuonna  Tampereen keskustaan, mutta valvontaa on myös muissa alueen taajamissa.

Poliisi muistuttaa, että alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos. Siitä saatavaa sakkoa vakavampi seuraus voi olla, että nuori joutuu rikoksen uhriksi ollessaan humalassa tai hän saa alkoholimyrkytyksen.

Jos alaikäisellä on alkoholia hallussaan, hän voi saada siitä 40 euron rikesakon. Lisäksi hänestä tehdään lastensuojeluilmoitus ja tapahtuneesta ilmoitetaan hänen huoltajalleen.

Poliisi kehottaa aikuisia sopimaan selkeät pelisäännöt lastensa kanssa koulun päättäjäisviikonlopun juhlistamiseen. Vanhemmat voivat myös itse jalkautua nuorten pariin illan aikana esimerkiksi Tampereella Rosendahlin rannassa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.