Lempäälään yksi uusi esiopetusryhmä

Lempäälän kunnanhallitus on maanantain 28. toukokuuta kokouksessaan päättänyt, että kuntaan perustetaan uusi esiopetuksen tuntiopettajan paikka. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kuntaan tulee yksi uusi esiopetusryhmä. Sivistysjohtaja Nina Lehtisen mukaan esiopetusryhmän perustamista esitetään Sääksjärven koululle, jossa on ennestään kaksi esiopetusryhmää. Nyt, kun kunnanhallitus on päättänyt uuden viran perustamisesta, päätöksen sen sijoittamisesta tekee sivistysjohtajan johtama kunnan sivistyksen palvelualue.

Sääksjärven ja Kuljun koulujen oppilaiden vanhemmille tehtiin odotetun esiopetuksen oppilasmäärän kasvun vuoksi aiemmin toukokuussa kysely siitä, olisiko uusi ryhmä perustettava mieluummin Sääksjärvelle vai Kuljuun. Vastausten perusteella Sääksjärvi osoittautui toivotuksi uuden ryhmän sijoituspaikaksi. Lehtinen kertoo, että Sääksjärvelle tuleva ryhmä palvelee koko kuntaa. Esikoululaisten määrää on tarpeen jakaa tasaisesti koulujen välillä, sillä lasten määrä vaihtelee huomattavasti eri puolilla kuntaa.

– Osa Lempäälään muuttavista lapsista saa esiopetuspaikan oman lähikoulunsa sijaan Sääksjärveltä. Näissä tapauksissa kunta maksaa lasten kuljetuksen kotoa kouluun ja takaisin.

Ryhmän koko varmistuu myöhemmin. Suositeltu esiopetuksen ryhmäkoko on 20 oppilasta. Muutoksen jälkeen koko kunnassa on yhteensä 22 esiopettajaa ja lisäksi yksi päivähoidon esiopettaja.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.