Aittakahvila tarjoilee uutta, perinteistä, makeaa ja suolaista

Nuoret yrittäjät Viola ja Michaela jatkavat Aittakahvilan tarinaa

Perinteikkään vesilahtelaisen kesäkahvilan tarina jatkuu edelleen. Aittakahvilan tulevaisuus oli avoinna, kunnes alkukeväästä 9-luokkalainen Viola Pennanen ja 8-luokkalainen Michaela  Jokiniemi päättivät tehdä Aittakahvilasta itselleen kesätyöpaikan. Molemmat ovat työskennelleet Aittakahvilassa jo aiemmin, mutta nyt vetovastuu on kokonaan heillä.

Michaela Jokiniemen ja Viola Pennasen kesätyöpaikka on oma 4H-yritys. Kaksikko vinkkaa, että Aittakahvilaan tulee täksi kesäksi valikoimaan irtojäätelöä. Kuva: Katariina Onnela

Idea yrittäjyydestä lähti kaksikon yhteisen kuntosalitreenin aikana, ja jo seuraavana päivänä asiasta lyötiin kättä päälle. Molemmilla nuorilla naisilla on korkea työmoraali, joten asiat ovat hoituneet ripeästi ja huolella. Heille suositeltiin 4H-yrittäjyyttä, mikä osoittautui oikeaksi valinnaksi. 4H-yrittäjyys sopii nuorille, jotka haluavat kokeilla yrittäjyyttä. Yhdistys tarjoaa nuoren yritykselle apua ja oman yritysohjaajan.

Koska Aittakahvila asiakkaineen on tuttu, on nuorilla yrittäjillä myös tiedossa mitä asiakkaat toivovat valikoimiin. Kahvia tarjoillaan edelleen tutuista kahvipannuista, mutta uudistuksiakin on luvassa. Muun muassa suolaisia tarjottavia tulee valikoimaan lisää. Viola ja Michaela kertovat, että he leipovat itse osan tarjottavista. Erityistä kiitosta ennakkomaistelijoilta on tullut herkullisesta New York cheesecakesta. Huomioon on otettu niin keliaakikot, vegaanit kuin monet muutkin erikoisruokavaliota noudattavat. Jatkossa Aittakahvilasta saa myös paljon kysyttyä irtojäätelöä.

Kaksikko työskentelee kesäkuun kahvilassa kaksin. Loppukesästä 4H tarjoaa heille apukäsiksi työntekijän. He arvelevat, että myös kiireapulaisille tulee kesän mittaan tarvetta. Aittakahvila on avoinna juhannukseen saakka keskiviikosta sunnuntaihin kello 10–17 ja juhannuksen jälkeen tiistaista sunnuntaihin samaan aikaan.

Viola ja Michaela kehottavat ottamaan Aittakahvilan sometilit seurantaan. Heidät löytää sekä Instagramista että Facebookista. Myös nettisivut ovat työn alla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?