Koulujen kesäloma on lapsille riemun ja vapauden aikaa, joka voi täyttyä tekemisestä tai välillä tekemisen puutteesta. Lomailua helpottaa se, jos tietää, miten vapaa-aikaan saa Lempäälässä ujutettua vaihtelua.

Kesäpuuhaa suvisessa Lempäälässä

Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna aukeava liikennepuisto on yksi Lempäälän vauhdikkaista koko perheen kesänviettopaikoista. Kuva: Sanna Suonpää, L-VS arkisto

Tulevana lauantaina, kun todistukset on jaettu ja lapset vanhempineen astuvat koulujen ovista ulos, alkaa kahden ja puolen kuukauden riemukas loma-aika. Vapauden tunne on huumaava ja hämmentävä, sillä aikaa ja tekemistä on niin paljon. Vanhemmasta voi silti tuntua, että erityisesti yksin kotiin jäävän lapsen päivät kaipaavat ohjelmaa. Lapsi saattaakin pitkän loman aikana ikävystyä, koska vapaus ei hetken kuluttua enää houkuttele tekemään samoja asioita, joiden parissa on puuhattu joka päivä.

Lempäälässä on kesällä monta vaihtoehtoa tavanomaisille kotoisille huveille. Retket ja yhteiset pienetkin elämykset rytmittävät mukavasti niin lasten kuin vanhempienkin lomailua. Esimerkiksi Ideaparkissa avataan ensi viikolla Ti-Ti Nallen Koti, jonne Riitta Korpelan luoma Nalleperhe on parhaillaan muuttamassa. Kodin ovet ovat avoinna joka päivä, joten leikki ja hauskanpito eivät lopu kesken. Lapset ja vanhemmat pääsevät osallistumaan Nallejen kanssa monenlaisiin puuhatuokioihin.

Riehakkaampaan tarpeeseen voi etsiä tekemistä Lempoisten koulun pihalle rakennetulta skeittipaikalta. Pitkään toivottua skeittipuistoa vasta suunnitellaan, mutta kysyntään on vastattu jo nyt järjestämällä koululle viisi skeittielementtiä, jotka ovat kaikkien vapaassa käytössä. Kunta on hankkinut elementit yhteistyössä Lions Club Lempäälän kanssa. Erimuotoisten elementtien ympärille voi rakentaa vaikkapa perheen yhteisen estekierroksen, jolla jokainen pääsee kokeilemaan taitojaan rullalaudan kanssa tai ilman.

Lempäälän pienen skeittipaikan lisäksi perheet voivat suunnata Vesilahden kokonaiseen skeittiparkkiin, jonka liki 1000-neliöinen alue tarjoaa paljon tilaa ulkoiluun ja temppuiluun rullien päällä. Vesilahdella lapsiperhe voi nauttia yhdessäolosta monessa muussakin paikassa. Yksi hulvattomimmista kohteista on lasten liikennepuisto, jossa alle 12-vuotiaat saavat seikkailla minikokoisessa liikenneympäristössä polkuautoilla.

Lapsuuden kesään mahtuu monta kohokohtaa. Yhdelle niitä ovat kasvien ja ötököiden ihmettelyt yhteisellä luontoretkellä Birgitan polulla. Toinen taas muistaa pitkään kesän jälkeenkin käynnin elokuvissa, kylpylässä tai huvipuistossa. Lempäälässä koko perhe voi hullaantua yhdessä vauhdista ja hauskanpidosta Zones by Särkänniemi -viihdekeskuksessa, joka on Ideaparkissa entisen FunPark-sisähuvipuiston tiloissa. Keskuksen erityyppisillä huvittelualueilla vanhemmat ja eri-ikäiset lapset voivat viettää elämyksellistä laatuaikaa.

Erikoisten aktiviteettien ohella perinteiset kesähuvit ovat varma valinta aurinkoisen lomapäivän viettoon. Etenkin kuumana päivänä polskiminen jollakin Lempäälän ja Vesilahden viihtyisistä uimarannoista tuo tarvittavaa viilennystä. Molempien kuntien rannoilla uimavesien laatu on viime vuosina ollut hyvä, ja levää on havaittu vain vähän muutamalla rannalla.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.