Kesätoimittaja Kea on hulluna musiikkiin ja kansainvälisyyteen

L-VS:n kesätoimittaja Kea Pesonen innostuu musiikista ja matkailusta.

Aloitit L-VS:n kesätoimittajana viime viikolla. Miten alku on mennyt?

– Ensimmäinen viikkoni on sujunut varsin mukavissa merkeissä. Vaikka uusi paikkakunta ja toimitus vaativat aina totuttelua, olen nauttinut uutuuden arkeeni tuomasta vaihtelusta. Iloitsen myös värikkäästä Arabian kahvikupista, jonka olen toimituksessa saanut henkilökohtaiseen käyttööni. Sitä tietää tulevansa joka päivä tuttuun paikkaan, kun oma toimitusmuki odottaa aamulla jossain pöydänkulmalla.

Mitä tiesit Lempäälästä ja Vesilahdesta etukäteen?

– Tiesin, että Lempäälässä on Ideapark ja että Vesilahti on oma kuntansa Lempäälän naapurissa. Juuri sen yksityiskohtaisempia tietoja minulla ei ollut. Nytpä pääsen kesän aikana oppimaan paljon!

Mitä ajatuksia seutukunta on herättänyt?

– Tämä vaikuttaa viihtyisältä ja mukavan maaseudunomaiselta kaupunkiseudulta. On ihanaa, että täällä on vettä vähän joka puolella.

Kerro hieman itsestäsi.

– Olen opiskellut journalistiikkaa Tampereen yliopistossa neljä vuotta. Nuoruuden kotikaupunkini on Vantaa, mutta sukujuureni ovat Pohjanmaalla ja Pohjois-Karjalassa. Olen kolmoslapsi, ja olen siitä onnellinen joka päivä. Rakastan musiikkia. Harrastin nuorempana huilunsoittoa 12 vuoden ajan, mutta nykyään käytän enemmän aikaa kuorolauluun. Pidän vieraista kielistä. Toistaiseksi omat erikoisuuteni ovat ranska ja saksa, joita kumpaakin voisin kuunnella tuntikausia ihan vain suloisten äänteiden kuulemisen ilosta.

Missä olet aiemmin työskennellyt toimittajana?

– Työskentelin kaksi edellistä kesää toimittajana Ilmajoki-lehdessä, joka on pieni paikallislehti Pohjanmaalla. Pidän paikallislehtityön vaihtelevuudesta.

Mistä asioista olet kiinnostunut?

– Olen kiinnostunut eri kansallisuuksista, maista ja kulttuureista. Siksi sieluni kaipaa aina uudelleen ulkomaille pienille retkille tai pidemmille matkoille. Minusta tuntuu, että kansainvälisyyden kokemus on niin suuri osa minua, etten olisi kokonainen ilman sitä. Myös historia kiehtoo minua: talojen, esineiden, ihmisten ja paikkojen tarinat ovat uskomattomia osoituksia siitä, miten maailma muuttuu jatkuvasti. Olen kaikin puolin innostuva ihminen, joten kiinnostun helposti kaikenlaisesta kuulemastani.

Missä olet hyvä?

– Olen hyvä kuuntelija ja hyvä kirjoittaja. Olen hyvä olemaan oma välitön itseni ihmisten seurassa.

Missä haluaisit kehittyä?

– Tahtoisin kehittyä itsevarmemmaksi. Tiedostan hyvin taitoni ja osaamiseni, mutta haluaisin uskoa itseeni enemmän eri tilanteissa, jotta olisin rohkeampi.

Ajopelinäsi on kesän ajan tummansininen Renault Megane. Joko teillä synkkaa?

– Minä ja René, kuten olen sen nimennyt, olemme tässä tutustuneet, ja yhteistyö vaikuttaa toimivan oikein hyvin. Nyt, kun olen löytänyt kuskin penkin säätövivunkin, meillä on erinomaiset edellytykset mukavaan yhteiseen kesään. Olen antanut Renélle anteeksi sen, ettei se ole punainen.

Jos Rellu olisi ihminen, millainen hän olisi?

– Hän olisi varmasti rauhallinen ja ystävällinen. Koska hän on ranskalainen, hänellä olisi varmaankin myös sopivasti ylpeyttä.

Wunderbaum vai tuuletetut istuimet?

– Tuuletetut istuimet. Raikkaus on hyvästä niin istuimissa kuin arjessa ja ajatuksissakin.

Kenelle haluat lähettää terveisiä?

– Haluan lähettää lukijoille sekä Lempäälässä että Vesilahdessa iloa ja intoa kesään.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.