Erkki Paloniemi evästi kunnanvaltuustoa

”Koho on pinnalla, jatko on teistä kiinni”

– Haasteita riittää, tuli sote tai ei. Se heijastuu Vesilahden kuntaan ja kuntalaisten elämäään, sanoi Erkki Paloniemi.

Vesilahden kunnanjohtaja Erkki Paloniemi arvioi kunnanvaltuuston kokouksessa uransa viimeistä tilinpäätöstä  ja evästi luottamushenkilöitä.

Hän antoi tunnustusta edelliselle valtuustolle, joka joutui vaikeiden ja yhteistyötä koetelleiden päätösten eteen. Vesilahdessa tehtiin kaikkiaan kolme talouden tasapainottamisohjelmaa.

− Teillä on paljon paremmat lähtökohdat kuin edellisellä valtuustolla.  Nyt talouskin on taittunut myönteiseen suuntaan, Paloniemi totesi.

Paloniemi arvioi kuluvasta vuodesta tulevan paremman kuin talousarviossa ennakoitiin.

− On kuitenkin turha tehdä pidemmälle meneviä johtopäätöksiä.  Haasteita tulee riittämään, tuli sote tai ei. Se heijastuu Vesilahden kuntaan ja kuntalaisten elämään.

Kunnanjohtaja kommentoi valtuuston kokouksissakin useasti esille noussutta keskustelua kunnan väkimäärän vähenemisestä.

− Kolmen viime vuoden aikana miinusta on tullut 32 henkilön verran. Asiasta on puhuttu paljon ja tehty taustalla töitä. Kyllä se kasvu sieltä tulee, kun kaikki ovat sitä yhdessä Vesilahden hyväksi tekemässä.

Edellinen valtuusto valmisteli ja teki kuntastrategian, jonka pohjalle on Paloniemen mukaan hyvä rakentaa tulevaisuutta.  Hän antoi kiitosta myös kunnan henkilökunnalle.

− Teillä on apuna ja kuntalaisia palvelemassa erittäin hyvä henkilökunta. Pitäkää siitä jatkossakin oikein hyvää huolta.

Kunnanvaltuusto merkitsi tiedoksi Erkki Paloniemen irtisanoutumisilmoituksen. Paloniemi on jäämässä eläkkeelle 1. kesäkuuta 2019.

Uuden kunnanjohtajan haku on alkanut.   Tavoitteena on valita uusi kunnanjohtaja syyskuussa.

 

Videotallenne Vesilahden kunnanvaltuuston kokouksesta:

https://livestream.com/accounts/10576586/events/8225381

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?