Urheilukentän remontilla ei tavoitella kuuta taivaalta

Urheilukenttä pohjoisesta. Jatkosa katsomo uudistuu. Kenttä pysyy lähes saman kokoisena, mahdollisesti hieman suurenee. Kuva: Antti Raunio

Toukokuussa uutisoitu Hakkarin urheilukentän suurremontti toi urheiluväelle kauan toivotun varmistuksen: kunnan ainoa todellinen urheilukenttä saa kaipaamansa kunnostuksen. Samalla kävi myös selväksi suunta, mihin Lempäälän kunta haluaa remontin johtavan: nykypuitteet kuntoon, ja kaikki ylimääräinen sitten, ehkä, myöhemmin.

Tuleva remontti vastaa juuri siihen, mihin sen ensisijaisesti tarvitseekin. Kuten Lempäälän kunnan yhteisöpalvelupäällikkö Erkki Häkli totesi, on kentän kunto ”välttävä, jopa huono”. Kesällä 2019 valmistuvan remontin jälkeen on Hakkarin kentän tarkoitus täyttää nykyvaatimukset, jotka eivät nyt täyty.

Mihin suuruudenhulluuteen tai uudistusmielisyyteen kunta ei kuitenkaan lähtenyt. Mitään kovin omaperäistä ei remontin yhteydessä Hakkariin tule. Tarvittaisiinko sellaisia? Ehkä ei. Tärkeintä on saada peruspuitteet kuntoon, ja se toteutuu.

Ehkä isoin puute, joka remontinkin jälkeen jää, on katsomo, jota ei tällä kertaa kateta. Mahdollisuus katon tekemiseen on jatkossa, mutta tulevan remontin raamiin se ei vielä mahtunut. Se on sääli, koska katto antaisi paljon parempia mahdollisuuksia suojautua sateelta ja tuulelta, ja näin houkuttaisi katsomaan ja seuraamaan tapahtumia myös heikommalla säällä.

Tarkoitus ei ollut muuttaa urheilukentän ilmettä visioimalla uusia ja näyttäviä elementtejä. Toisaalta joku harvinaisempi vierailija varmaan kysyy, joka uudella kentällä piipahtaa, onko mikään muuttunut. Piirustuksia katsomalla ei uusia muutoksia heti huomaa, jos nopeasti vilkaisee.

Tuleva remontti ei siis mullista Hakkarin urheilukenttää. Tapahtuu paikallaan oleva kasvojenkohotus, mutta poskipuna puuttuu. Mahdollisuus olisi tehdä isojakin visuaalisia muutoksia, mutta niihin ei ymmärrettävästi tartuttu.

Kuuta ei pyritty kurottamaan taivaalta. Tässä kohtaa riitti varmistaa, että jatkossa se kuu ei ole juustosta, vaan laadukkaasta tartanista ja luonnonnurmesta.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.