Kuokkalankosken markkinoilla tavataan taas

Markkinoiden vetonaula on tänäkin vuonna tuoreen tangokuningattaren esiintyminen päälavalla. Vuonna 2015 kansaa viihdytti Hakkarin pihapiirissä Susanna Heikki. Kuva: Tuomas Koivisto

Markkinakävijöille järjestetään todennäköisesti bussikuljetusta keskustasta Hakkarin kartanolle.

Heinänkuun kolmantena lauantaina perinteiset Kuokkalankosken Markkinat keräävät tuttuun tapaan Lempäälän ja naapurikuntien asukkaita yhteen Hakkarin kartanon alueelle. Lempäälän rotaryklubin järjestämä kesätapahtuma tarjoaa kävijöille musiikkia ja muita ohjelmanumeroita sekä koko perheelle sopivaa puuhaa ja myyntikojuja. Markkinoiden tiedottajan Jorma Lehtisen mukaan myyntipaikkoja tulee alueelle kymmeniä, ja niistä lähes kaikki on jo varattu.

Markkinoiden pysäköintijärjestelyt muuttuvat tänä vuonna, sillä markkinamyyjien pysäköintialueena ja pomppulinnan paikkana toimineelle Salen ja Villa Hakkarin väliselle peltoalueelle on rakennettu rivitalo. Pomppulinnalle valitaan uusi paikka markkina-alueelta, ja menetetty parkkitila korvataan varaamalla myyjien autoille tilaa Tampereentien varresta kartanon kohdalta paikasta, johon yleisö on aiemmin voinut pysäköidä. Markkinavieraiden pysäköintihankaluuden helpottamiseksi järjestäjät ovat kaavailleet bussikuljetusta.

– Olemme neuvotelleet yhden bussifirman kanssa koko päivän jatkuvan edestakaisen markkinakuljetuksen järjestämisestä Lempäälän keskustan ja kartanon välille. Jos bussikkuljetus toteutuu, se on markkinavieraille ilmainen, Lehtinen toteaa.

Markkinoiden ohjelma ja esiintyjät noudattelevat tänä vuonna varsin tuttua kaavaa. Kävijä pääsee myyntikojujen kiertelyn lomassa esimerkiksi kuulemaan Narvan soittokunnan säveliä ja ilahtumaan Riesa-pellen tempuista. Myös viereisellä Museoraitilla on aikaisempien vuosien tapaan hulinaa markkina-aikana.

Uutta on se, että markkinoiden päälavalla esiintyvät Kuokkalankosken karaokemestarit, jotka valitaan kesäkuun lopussa Lempäälässä Paikallinen Kapakka -baarissa. Markkinatunnelmaan voi siis virittäytyä jo viikkoja ennen markkinapäivää kuuntelemalla ja kannustamalla voittajaehdokkaita kilpailutapahtumassa. Kuokkalankoskella varsinaisena markkinapäivänä nähdään ja kuullaan sekä alle 50-vuotiaiden sarjan että alle 50-vuotiaiden sarjan voittajaa.

Kuten aina ennenkin, markkinoiden suurin musiikkihetki on edellisenä viikonloppuna Seinäjoen Tangomarkkinoilla valitun tangokuningattaren esiintyminen. Tangoyhteistyön taustalla ei ole sen ihmeellisempää tarinaa, kuin että Kuokkalankosken markkinoiden järjestelijöissä oli alkuvuosina mukana muusikko, joka oli tekemisissä tangokuninkaallisten keikkamyynnistä tuolloin vastanneen Auraviihteen kanssa. Juuri kuningattareen päädyttiin siksi, että tangokuninkaan tai molempien kuninkaallisten varaaminen esiintymään olisi ollut liian kallista.

– Saimme silloin varattua yhden kuningattaren ensimmäisistä keikoista tänne Kuokkalankoskelle, ja siitä tuli sitten vuosittainen yhteistyökuvio. Yhteytemme Tangomarkkinoihin on säilynyt, vaikka kuninkaallisten valinnassa ja markkinoinnissa on tapahtunut vuosien aikana monia muutoksia, Lehtinen kertoo.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?