Loiske löi sarjakärki Ilves-Kissat

Loiskeen väkivahva Iiro Riponiemi pukkasi voitto-osuman Ilves-Kissoja vastaan. Kuva: Antti Raunio

Iiro Riponiemi maalasi, Akseli Syrjälä torjui kaiken mahdollisen ja muut loiskelaispelaajat etunenässään kauden Loiske-debyyttinsä tehneet Tomi Lahtinen ja Joona Nieminen raatoivat hurjalla tahdolla. Siinä tiivistetysti pelin henki Sääksjärven Loiskeen ja Ilves-Kissojen välisestä jalkapallon kolmosdivarin pelistä, joka päättyi isäntäjoukkue Loiskeen voittoon maalein 1 – 0 (1-0). Sarjajohtajana ennen peliä majaillut Kissat tippui taulukossa pykälällä, kun taas Loiske piti nelossijansa ja samalla nousi iskuetäisyydelle ei neljän pisteen päähän kärjen taakse.

– Kyllä me kauden parasta peliämme esitimme huolimatta siitä, että taas kokoonpano vaihtui edellisestä ottelusta. Nyt pelaajien tasapuolinen kierrättämninen alkaa tuottaa tulosta eli meillä on laaja ja tasapainoinen roisteri koossa, iloitsi Loiskeen valmentaja Jani Kangasmaa.

Kenttätapahtumiltaan ottelu oli tasainen, maalipaikatkin olivat suht’ ”fifty-fifty”, mutta vain Loiske-kärki Iiro Riponiemi onnistui omansa hyödyntämään. Riponiemen osuma oli todellinen niin sanottu pukukoppimaali, sillä se syntyi avausjakson lisäajalla kulmapotkusta. Riponiemi pukkasi varsin kauas leijailleen kulmurin kohti maalin takanurkkaa, jonne se sopivan häirintähässäkän jälkeen makeasti painui.

Loiskeen maalissa oululaislähtöinen Akseli Syrjälä oli veräjällään jälleen itse varmuus.

– Akselilla on Oulun OTP-tausta ja hän opiskelee Hervannassa poliisiksi. Kun toinen maalivahtimme Mäkisen Tuomas on työkomennuksella Helsingissä, on Akselin saaminen meille todella tärkeä juttu, kehui Kangasmaa loisto-otteluita esittänyttä maalivahtiaan.

Kuluvalla viikolla alkaa massiivinen tapahtuma, kun jalkapallon MM-kisat pyörähtävät käyntiin. Huippujoukkueiden pelejä seuraamalla voi harrastajatasollekin saada hyödyllistä oppia.

– Toki pelejä tulee katseltua ja seurattua muun muassa taktisia juttuja. Olen käynyt esimerkiksi Saksassa paikan päällä huippupeleissä, siellä on kiinnostava seurata esimerkiksi joukkueiden alkuverryttelyä ynnä muuta kentän ulkopuolista toimintaa.

– Saksa on oma suosikkini, heillä on taitoa ja kuitenkin hyvää kurinalaisuutta. Englanninkin soisi pärjäävän, mutta onko heillä tarpeeksi hyviä yksilöitä? Latinojoukkueet ovat totta kai perinteisesti kovia. Hienot kisat Venäjällä on luvassa, muutama Loiskeen pelaajakin matkustaa paikan päälle seuraamaan ksioja, Jani Kangasmaa kertoo fiiliksiään MM-mittelöistä.

Kolmosdivarissa Loiske on viheriöllä kahdesti ennen juhannusta, kun se kohtaa lauantaina 16. kesäkuuta vieraissa Nokian Palloseuran ja kotiareenalla keskiviikkona 20. kesäkuuta Janakkalan Pallon.

Nelosdivarissa LeKi-futis koki kovia Tampereella, kun isäntäseura PP-70 löi lempääläiset maalein 5 – 1. Vesilahden Visa sen sijaan vitosdivisiioonassa kuittasi makean ja murskaavan voiton Oriveden Tuiskusta maalein 6 – 1.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.