Aittakahvilan kesä käynnistyi

Avajaisissa poikenneet sivistysjohtaja Mika Seppänen (vas.), yrittäjät Viola Pennanen, Michaela Jokiniemi sekä sivistyslautakunnan puheenjohtaja Harri Penttilä. Kuva: Miia Rajala

Aittakahvila Vesilahden Kirkonkylässä on 27. huhtikuuta vuonna 1996 toimintansa aloittanut Vesilahden yläasteen oppilaiden oma yritys. Kahvilan avasi silloinen Hämeen läänin maaherra Kaarina Suonio. Laman aikaan nuorille ei kesätyöpaikkoja ollut juurikaan muuten tarjolla.

Käynnistämisvaiheen suuren työn teki Vesilahden yläasteen oppilaskunnan tukiyhdistys ry. Yhdistyksen 20-vuotisjuhlaa vietettiin 19. heinäkuuta vuonna 2015.

Tänä vuotta Aittakahvila avasi ovensa uusin voimin 2. kesäkuuta. Aittakahvilatoimintaa jatkavat Vesilahden yläasteen oppilaat, uudet nuoret yrittäjät Michaela Jokiniemi ja Viola Pennanen, jotka tarjoilivat  suussa sulavaa mansikkaleivosta ja kahvia upeassa säässä koulujen päättäjäispäivänä perinteisessä aittamaisemassa

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?