Keskusta kehittyy konkreettisesti

Pitkään aikaan ei tapahtunut oikein mitään. Vuosikymmenet Lempäälässä toiminut Piippo Oy muutti pois, tehdasrakennus hiljeni ja koko avara Piipon alue tyhjeni. Merkittävin muutos oli ehkä mielikuvissa tapahtunut: Ryynikän alueesta alettiin käyttää nimeä Lempo.

Sen lisäksi, että useat yritykset ja kunta ottivat tyhjilleen jääneen tiilirakennuksen   tilat haltuunsa, kuntakeskustassa sijaitsevalle alueelle alettiin pian laajasti visioida matkakeskusta ja monenlaista muuta Lempäälän keskustan kehittämiseen liittyvää

Lempo 2010 -projektihankkeen mukaisesti alueelle on saatu marketteja ja muita palveluita. Sinne on noussut ja nousee uusia asuinkerrostaloja, ja Lemmon alueella asuu nyttemmin satoja asukkaita elävöittäen uudistuvaa kuntakeskustaa.

Mutta vasta nyt, kun Lempäälä-talon maanrakennustyöt ovat alkaeet, voidaan sanoa keskustan kehittämisprojektin  oikein todella pärähtäneen käyntiin. Remontti näkyy ja kuuluu. Samalla silmäyksellä havaittavat puoli tusinaa maata möyrivää kaivinkonetta ja nostokurjet piirtyvät päärataa käyttävien junamatkustajien verkkokalvoille ja mieliin: Lempäälässä rakennetaan.

Lempäälän nauhataajamarakenne on usein koettu rasitteeksi infran rakentamisen kannalta. Radan ja tiestön vartta seuraileva asutus voi olla myös valtti. sinne rakentaminen on kestävää kehitystä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?