Osa kiinteistönomistajista on saamassa lietesäiliöiden tyhjennysvelvoitetta valottavan kirjeen

Lietekaivojen tyhjennyksiä seurataan Lempäälässä ja Vesilahdessa

Lempäälän ja Vesilahden kuntien alueella siirryttiin vuoden 2017 alussa jätevesilietteen kunnalliseen kuljetukseen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että asumisessa syntyviä jätevesilietteitä saa jätelain mukaan kuljettaa vain Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n sopimusyrittäjä.

Lempäälän ja Vesilahden alueella on käynnissä lietekaivojen tyhjennysten seuranta. Lähiaikoina osa kiinteistönomistajista saa alueelliselta jätehuoltoviranomaiselta kirjeen, jossa on tarkempaa tietoa lietesäiliöiden tyhjennysvelvoitteesta. Tyhjennysvelvoite koskee kotitalouksia, joilla on oma lietesäiliö ja joita ei ole liitetty kunnan tai vesiosuuskunnan viemäriverkostoon.

Lietteen tyhjennysvelvoite ja -käytäntö perustuvat jätelakiin ja kunnallisiin jätehuoltomääräyksiin. Lietteen omatoiminen käsittely on vain tietyissä tapauksissa mahdollista ja siitä on tehtävä aina kirjallinen ilmoitus alueelliselle jätehuoltoviranomaiselle. Lietteen omatoimisen käsittelyn edellytyksistä on määrätty tarkemmin jätehuoltomääräyksissä.

– Lietesäiliöiden tyhjennyksiä seurataan, koska uudistunut käytäntö on osittain asukkaille vielä epäselvä ja jätehuoltoviranomainen on saanut asiasta paljon yhteydenottoja kuntalaisilta, tiedottaa jätehuoltosuunnittelija Jani Suoniemi.

Viemäriverkostoon kuulumattomien kiinteistöjen sako- ja umpisäiliölietteiden tyhjennykset tilataan Pirkanmaan Jätehuolto Oy:sta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?