“Äidinkielenopettaja rohkaisi näyttelijäksi”

Teemu Lehtilä kertoo olleensa energinen ja liikunnallinen nuori.

Monille televisiosarja Salatuista elämistä tuttu Teemu Lehtilä muistelee nuoruuden kesiä ja näyttelijän uran alkuaikoja. Millainen Lehtilä oli nuorena ja kuinka näyttelijänura sai alkunsa?

Teemu Lehtilä kuvaa olleensa energinen nuori ja haaveilleensa jalkapalloilijan urasta. Yksi hänen esikuvistaan oli siihen aikaan suosittu, Liverpoolissa pelannut Kevin Keegan. Myös jääkiekko oli yksi hänen harrastuksistaan.

– Jalkapalloa ja jääkiekkoa pelailtiin paljon nuorena, sillä netistä tai uudenaikaisista pelikonsoleista ei ollut tietoakaan.

Kiinnostus näyttelemiseen syttyi jo peruskouluaikana. Lehtilä oli aina innokkaasti mukana koulun esityksissä. Näytelmäkerhoon hän ei kuitenkaan vielä uskaltanut mennä.

– Yläasteella halusin liittyä näytelmäkerhoon, mutta siellä olisi ollut pelkkiä tyttöjä, joten en uskaltanut.

Innostus koulunkäyntiin oli Teemu Lehtilällä vaihtelevaa ja välillä tuli tehtyä pieniä kepposiakin.

– Laitoimme nastoja kavereiden tuoleille sekä ammuimme viivoittimella kuminpalasia toistemme takaraivoihin, hän mainitsee.

Lukiossa Lehtilän tulevaisuuden suunnitelmat selkenivät. Lukion ensimmäisellä luokalla hän rohkaistui äidinkielenopettajan kannustuksella hakemaan paikalliseen harrastajateatteriin. Lukion jälkeen Lehtilä haki Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitokseen, jonne hän pääsi sisään ensimmäisellä yrittämällä.

Urheiluleirit ja seurakunnan järjestämät leirit olivat suosittuja Teemu Lehtilän nuoruudessa, ja ne ovatkin hänelle kesämuistoista parhaimpia. Mieleenpainuvin kesätyöpaikka oli hautausmaalla.

– Olin hautausmaalla haudankaivajan apulaisena. Voin kertoa, että olen kaivanut hautoja ihan omin käsin sieltä mihin koneilla ei päässyt.

Lehtilällä on myös tuntumaa tet-harjoittelusta. Tuolloin työelämään tutustumisjaksoja oli vain yksi, ja sen aikana Lehtilä joutui ravintolan kuumaan takahuoneeseen tiskaamaan.

– Se oli ihan hirveää. Laskin tunteja, että milloin pääsen pois, Lehtilä muistelee kauhulla.

Salattujen elämien kuvaukset jatkuvat juhannukseen saakka, minkä sen jälkeen Teemu aikoo viettää kesänsä liikunnan, kalastuksen, puutarhanhoidon sekä banaani-suklaajäätelön syönnin merkeissä.

 

Kuka?

Nimi: Teemu Aleksi Lehtilä

Syntynyt: 27.marraskuuta 1966 (ikä 51)

Syntymäpaikka: Kokemäki

Asuinpaikka: Lempäälä

Ammatti: Näyttelijä, tunnettu myös ohjaustöistään

Opiskelupaikka: Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitos

Valmistunut teatteritaiteen maisteriksi 1989

Tullut tunnetuksi: Häjyt: Heikki Grönberg, Salatut elämät: Aaro Vaalanne / Eero Vanala

Tulevia projekteja: Aikuisen naisen joulukalenteri

 

Teksti: tet-harjoittelijat Emmi Hämäläinen, Senja Kääriäinen, Nea Lähdekorpi, Ville Vaara

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.