Kaikki hautauspalvelut luontevasti samalta yrittäjältä

Liikkeen tiloista löytyy valikoima puurakenteisia, kankaalla päällystettyjä arkkuja sekä puuarkkuja ja puisia uurnia.

Ihmiset ovat kiireisiä ja he haluavat, että myös hautauspalvelut saa hoidettua vaivattomasti yhdestä paikasta.  Lempääläinen Muistokivi Oy valmistaa ja myy hautakiviä sekä tarjoaa kaikkia hautauspalveluja.

− Tämä on Suomessa ainutlaatuista. Meiltä saa kaiken samasta yrityksestä ja vieläpä  samalta paikalliselta yrittäjältä, kertoo yrittäjä Petteri Kaila Muistokivi Oy:stä.
Hautaustoimis
sa asioivat kokevat surun keskellä helpottavana sen, että kaikki hautaukseen liittyvät asiat saadaan järjestykseen kerralla.
Muistokivi hoitaa kaiken vainajan kuljetuksista lähtien. Liikkeen tiloista löytyy valikoima puurakenteisia, kankaalla päällystettyjä arkkuja sekä puuarkkuja ja puisia uurnia.
− Ensin valitaan arkku. Vainajalle tulee yleensä paita ja sukat.  Jotkut omaiset haluavat vainajalle omat vaatteet. Lisäksi toiveena voi olla, että arkkuun pannaa jokin pieni esine mukaan.

Etukäteen kannattaa sopia seurakunnan kanssa, milloin ja missä siunaustilaisuus järjestetään. Lisäksi tarvitaan tieto, mistä vainaja haetaan.
Kaila kertoo, että liikkeestä lähtee aina kaksi miestä noutamaan vainajaa. Useimmiten suuntana on sairaala, terveyskeskus tai palvelukoti, tänä päivänä harvemmin vainajan oma koti.
− Osa omaisista haluaa nähdä vainajan ja moni tulee mukaan kuljetukseen. Joskus on käyty matkalla vainajan kotipihassa ja vietetty hiljainen hetki sekä jatkettu sitten saattueena eteenpäin. Se on hieno tapa.
Lempäälässä kaikki vainajat viedään Ristinmäen siunauskappeliin. Sieltä Muistokivi hoitaa edelleen siirron siunaustilaisuuteen.

Petteri Kaila muistuttaa, että jokaisen olisi hyvä kertoa lähipiirille, kumman hautaustavan haluaa valita, perinteisen vai tuhkauksen.
− Tämä on asia, mikä usein tulee vasta täällä omaisille mieleen.
Riippumatta hautaustavasta vainajalle tarvitaan arkku. Kun vainaja tuhkataan, arkku kannetaan siunaustilaisuudesta autoon ja kuljetetaan krematorioon, mistä uurna parin viikon kuluessa toimitetaan seurakunnan tiloihin.

Hautakiven tilaus on yleensä vuorossa sitten kun hautauksesta on kulunut jonkin aikaa.
− Usein on hyvä antaa ajatusten selkiintyä ja vasta sitten valita kivi.
Muistokiven hautaustoimiston kivet valmistetaan samassa kiinteistössä toimivassa veistämössä.
Tänä päivänä moni haluaa persoonallisen hautakiven.  Jo neljännessä polvessa toimiva kiviveistämö pystyy toteuttamaan vaativatkin toiveet.
− Meiltä löytyy laaja valikoima hautakiviä ja lisäksi myös luonnonkiviä, joiden suosio on lisääntynyt koko ajan. Luonnonkivet ovat uniikkeja, toista samanlaista ei ole. Moni haluaa kiven, joka kertoo vainajan elämäntyylistä.
Erikoisuutena Petteri Kaila kävi hiljattain Lapissa valikoimassa tunturin rinteiltä kauniita luonnonkiviä.
Kesä on kiviliikkeessä kiireistä aikaa, sillä silloin työ alla ovat myös vanhat hautakivet.
– Hautakiviä puhdistetaan, entisöidään, suoristetaan sekä tehdään lisänimien kaiverruksia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?