Apteekista saa aurinkorasvat, ihonhoidot ja punkkien poistot

Palvelua päästä varpaisiin; Hellä & Hoiva hoitaa

Lempäälän Keskus Apteekilla on oikea hyvinvointiyhteisö. Kati Pinomaan (kesk.) luotsaamalta apteekilta saa myös sairaanhoitajan ja kosmetologin palvelut. Sairaanhoitaja Mira Huurne ja kosmetologi Anne Pekkola työskentelevät kauneus- ja terveyspisteellä. Kuva: Lempäälän-Vesilahden Sanomat

Kesällä voi sattua kaikenlaista: punkki voi pureutua jalkaan, aurinko aiheuttaa ihottumaa tai vettä voi mennä sukeltaessa korvaan. Ne ovat pieniä vaivoja, joiden takia ei välttämättä ehdi tai tohdi lähteä terveysasemalle. Tällöin näiden pienten terveysvaivojen kanssa voi kääntyä Lempäälän Keskus Apteekin puoleen.

S-Marketin rakennuksessa, Puistokadulla sijaitsevasta Keskus Apteekista saa kosmetologisia hoitoja ja sairaanhoitajan palveluita. Apteekin uusi kauneus- ja terveyspiste on nimeltään Hellä & Hoiva.

Apteekkari Kati Pinomaa kertoo, että palvelua ryhdyttiin viime vuonna toteuttamaan asiakkaiden toiveiden pohjalta.

– Asiakkaat kyselivät esimerkiksi rokotetta ostaessaan, eikö myös itse rokotuksen voisi saada jo täällä apteekissa. Apteekki ei tietenkään voi määrätä reseptiä, mutta tuumasimme, että terveyspalveluille voisi olla tilausta. Ryhdyimme konkreettisiin toimiin, kun liikkeestämme vapautui hyvä tila. Huone remontoitiin syksyllä ja avajaisia vietettiin joulukuussa, Pinomaa selvittää.

– Viidestätoista Avainapteekista ympäri Suomea saa vastaavanlaista palvelua, mutta konseptit vaihtelevat, Kati Pinomaa toteaa.

Kauneus- ja terveyspisteellä työskentelevät kosmetologi Anne Pekkola ja sairaanhoitaja Mira Huurne. Naiset ovat monille paikallisille tuttuja; Pekkola on toiminut Keskus Apteekin teknisen työn tekijänä kosmetiikkamyynnissä viisi vuotta ja Huurne on tehnyt Lempäälän perusterveydenhoidossa töitä 16 vuotta. Sairaanhoitajan palvelut hän tarjoaa viime vuonna perustamansa yrityksensä HoivaSillan kautta.

 

Anne Pekkola tekee Keskus Apteekilla ihoanalyysejä, kasvo-, jalka- ja käsihoitoja sekä ripsien ja kulmien värjäyksiä. Sokerointeja eli ihokarvojen poistoa sokerilla hän ryhtyy tekemään loppukesästä.

– Moni käy hoidoissa lomalla, jolloin itseensä ehtii paremmin satsaamaan. Hoidoissahan pääsee hyvin rentoutumaan, Anne Pekkola toteaa.

– Kesällä ihon itsehoito ja auringolta suojautuminen on tärkeää. Kesäiho tarvitsee myös kosteutusta. Auringolta suojaavia ja auringonoton jälkeen käytettäviä tuotteita löytyy meiltä laaja valikoima, hän mainitsee.

Pekkola ottaa asiakkaita vastaan netti- tai puhelinajanvarauksella.

– Täältä saa ajan usein jopa samalle päivälle. Vapaita aikoja kannattaa kysäistä puhelimitse, Pekkola kehottaa.

 

Mira Huurne ottaa asiakkaita vastaan tiistai- ja torstai-iltapäivisin klo 14–18. Ajanvarauksen voi tehdä netistä, puhelimitse tai pistäytyessä apteekkiin voi kysyä, onko heti vapaita aikoja.

– Olen tiistaisin ja torstaisin paikalla kuuteen saakka, joten voin palvella asiakkaita heidän työaikansa jälkeen, Huurne korostaa.

Huurne muun muassa hoitaa haavoja, antaa injektioita, poistaa punkkeja tai ompeleita ja ottaa hemoglobiini- tai tulehdusarvonäytteitä. Hän hoitaa lasten asfaltti-ihottumat tai antaa matkailijoille rokotukset. Vastaanottokäynnit ovat maksullisia.

– Tähän mennessä luonani on käynyt esimerkiksi korvahuuhtelua, injektiota tai rokotteita tarvitsevia asiakkaita. Luonani käydään myös pitkittyneen flunssan takia tarkistuttamassa tulehdusarvot.

– Käynnit ovat luonteeltaan pieniä ja nopeita toimenpiteitä, Huurne selvittää.

Mökkiläisiä ja ulkopaikkakuntalaisia on ilahduttanut tieto, että terveyspisteellä asioidakseen ei tarvitse olla lempääläläinen. Huurneen luokse onkin jo löytänyt asiakkaita Vesilahdesta, Akaasta ja Tampereelta.

– Pienet terveysvaivat, jotka eivät uhkaa henkeä, eivät välttämättä hoidu mökkipaikkakunnalla vaan ne olisi hoidettava kotikunnassa. Minun vastaanotolleni voivat tulla mökkiläisetkin, hän huomauttaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?