Lautakunta: Yhtenäiskoulu perustetaan 1.1.2019 alkaen

Vesilahden sivistyslautakunta on Kirkonkylän koulun ja Vesilahden yläasteen yhtenäiskouluksi yhdistämisen kannalla. Vieretysten sijaitsevat, yhteisiä opettajia ja tiloja käyttävät koulut ovat tällä hetkellä hallinnollisesti erillisiä.

Lautakunta esittää maanantaina 18. kesäkuuta kokoontuvalle kunnanhallitukselle, että Kirkonkylän koulun ja Vesilahden yläasteen tilalle perustetaan Vesilahden yhtenäiskoulu 1.1.2019 alkaen, johon Kirkonkylän koulun ja yläasteen henkilökunta siirtyy kokonaisuudessaan.

Samalla Kirkonkylän koulun ja yläasteen rehtorien vakanssit muutettaisiin yhtenäiskoulun rehtorin ja apulaisrehtorin vakansseiksi. Yhtenäiskoulun rehtorin vakanssi täytettäisiin avoimella haulla, jonka jälkeen täytettäisiin apulaisrehtorin vakanssi.

Lautakunta näkee myös tärkeäksi, että yhtenäiskoulun muutosprosessille perustetaan työryhmä.

Sivistyslautakunta hyväksyi yhtenäiskoulua koskevan esityksen tiistaina 12. kesäkuuta keskustelun jälkeen yksimielisesti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?