Päiväkodille myönnettiin Luonnonsuojeluliiton ympäristödiplomi

Vilmassa ympäristöä arvostetaan

Päiväkoti Vilma palkittiin ympäristötyöstään. Tapani Länsirinne (vas.) LYSY ry:stä luovutti palkinnon päiväkodin johtaja Risto Tuomiselle ja päiväkodin työntekijä Hilkka Ala-Salomäelle.

– Luonto näkyy Vilman toiminnassa monin tavoin, jo päiväkodin sijainti antaa hyvät puitteet lähiluonnon kokemiselle ja tutkimiselle, todetaan Lempäälän ympäristönsuojeluyhdistys LYSY ry:n ympäristödiplomin palkintoperusteluissa.

Lempäälän ympäristönsuojeluyhdistys myönsi maailman ympäristöpäivänä 5. kesäkuuta Lempäälän Myllyrannassa päiväkoti Vilmalle Luonnonsuojeluliiton ympäristödiplomin.

Vilma sijaitsee Kelhossa Sotavallantiellä metsien ja peltojen ympäröimänä, ja päiväkodissa hyödynnetäänkin monipuolisesti ympäristön suomia mahdollisuuksia.

Diplomi myönnettiin osoituksena päivittäisestä lasten kanssa arjessa tehtävästä ympäristönsuojelutyöstä. Päiväkoti on myös mukana Vihreä lippu -toiminnassa, mikä on kansainvälinen kasvatusalan ympäristömerkki.

– Kierrätysteemaa on esitelty lapsille useasti. Vilman oma ympäristöaiheinen Törkymöykky-esitys on vaikuttanut lasten ympäristötietoisuuteen. Lapset ovat eväsretkillä tai luonnossa liikkuessaan myös oma-aloitteisesti keränneet tien vierustojen roskia, palkintoperusteluissa mainitaan.

Lempäälän ympäristönsuojeluyhdistys jakaa Maailman ympäristöpäivänä ympäristödiplomin merkittävästä teosta tai esimerkillisestä toiminnasta yhteisen ympäristön ja luonnon puolesta yhdistykselle, ryhmälle tai yksityishenkilölle.

Päiväkoti Vilman yhteisödiplomin lisäksi henkilökohtaisen ympäristödiplomin sai Antero Korhonen pitkäaikaisesta toiminnastaan Lempäälän ympäristönsuojelun hyväksi, malliesimerkkinä Sarapiston kedon ketomestarin tehtävät.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.