12 vuoden putki massajuoksutapahtumaa katkeaa, kun syksylle suunniteltu juoksu perutaan.

Ideapark-juoksu peruuntuu tältä vuodelta

Viime vuonna Ideapark-juoksussa oli noin 600 juoksijaa, parhaimmillaan juoksijoita oli lähes 1 000. Kuva: Antti Raunio

Yhtä Lempäälän vuoden suurimmista urheilutapahtumista, Ideapark-juoksua, ei juosta tänä vuonna. Alun perin juoksutapahtuma piti järjestää 8. syyskuuta, mutta järjestävä taho Lempäälän Kisa ry ilmoitti perumisesta perjantaina 15. kesäkuuta.

Perumisen taustalla ovat seuran puheenjohtaja Carl Willandtin mukaan henkilöresurssipula sekä juoksuharrastuksen yleinen kiinnostuksen hiipuminen.

– Tapahtuman järjestäminen on ollut vuosi vuodelta haastavampaa ja nyt tilanne muuttui henkilöstöresurssien osalta siihen pisteeseen, että laadukkaan tapahtuman järjestäminen ei olisi mahdollista ilman liian suurta taloudellista riskiä, hän toteaa.

– Heikentyneet mahdollisuudet laadukkaan tapahtuman järjestämiseen yhdistettynä yleiseen kiinnostuksen laskuun on vaikea yhtälö taloudelliselta näkökannalta.

 

Ideapark-juoksu on järjestetty jo 12 vuotena peräkkäin. LeKin tarkoitus on saada tapahtuma taas pyörimään tulevaisuudessa.

– Vakaa tarkoituksemme on järjestää Ideapark-juoksu myös jatkossa, mutta tarkkaa ajankohtaa seuraavalle tapahtumalle emme vielä pysty kertomaan. Kehitystyö alkaa kuitenkin pian ja tavoitteenamme on entistäkin suurempia joukkoja liikuttava, jokaiselle jotakin tarjoava suurtapahtuma, Willandt kertoo.

Tulevalle vuodelle oli tarkoitus tulla muutoksia muun muassa reitteihin, ajankohtaan sekä lisätä avusteiset sarjat. Kisan johtokunta päätyi lopulta siihen, että tapahtuman peruminen on vaikeuksien vuoksi järkevintä.

– Tämä ei ollut helppo päätös. Peruminen on äärimmäisen harmillista, emmekä sitä olisi tietenkään halunneet tehdä. Vallitsevassa tilanteessa tosiasiat oli kuitenkin todettava ja niiden pohjalta päädyimme tällaiseen ratkaisuun.

– Tulemme olemaan lähiaikoina yhteydessä kaikkiin, joita tapahtuman peruminen koskettaa. Jo ilmoittautuneille palautamme osallistumismaksut luonnollisesti täysimääräisesti, Willandt lupaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?