Marjamäen energiajärjestelmän rakentaminen etenee

Havainnekuva Marjamäkeen nousevasta energiajärjestelmästä, jossa kaksi aurinkopaneelikenttää tuottaa sähköä alueen yrityksille. Kuva: Lempäälän Kehitys Oy

Lempäälään Marjamäen yritysalueelle tulevan energiajärjestelmän rakennustyöt ovat siinä vaiheessa, että alueelle rakennetaan energiaverkkoja. Pohjoisen puoleisella kentällä, joka otetaan ensimmäisenä käyttöön, asennetaan parhaillaan maan alle putkistoja, joissa energiayhteisön tarvitsema kaasu ja järjestelmien tuottama kaukolämpö ja sähkö kulkevat. Hankkeen johtajan Joni Rintalan mukaan pohjoisen kentän rakentaminen etenee siten, että heinäkuun puolivälissä aletaan rakentaa kentälle tulevien aurinkopaneelien telineitä. Itse paneelien asentaminen on tarkoitus aloittaa elokuun puolivälin tienoilla. Asennus kestää kuusi viikkoa. Pohjoinen paneelikenttä otetaan käyttöön syys-lokakuun vaihteessa.

Eteläisellä kentällä puusto on jo kaadettu, mutta maantasauksen tekemiseen kuluu vielä arviolta kaksi viikkoa. Rintalan mukaan hanke etenee hyvällä vauhdilla.

– Alkuun keväällä tuli hiukan viivästyksiä sääolojen vuoksi, mutta nyt olemme kirineet aikataulua mukavasti kiinni.

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.