Mustosen pomppu nousee kohti uusia korkeuksia

Lempäälän Kisan Yleisurheilua edustava 21-vuotias Matias Mustonen toteutti yhden kauden tavoitteistaan ylittämällä Saarijärven juhannuskisoissa ennätyksensä korkeushypyssä tuloksella 210. Entinen ennätys, joka oli viikon ikäinen, koheni kolmella sentillä.

–Teknisesti ennätyshyppy oli todella hyvä, mutta tehollisesti ei mikään nappisuoritus, kommentoi Mustonen tuoretta ennätyspomppuaan.

Riman noustessa 212:een, hiipi yrityksiin lajille niin tyypillinen yliyrittäminen, joten isompi ennätyslohkaisu jäi vielä odottamaan. Suomen tasaisessa tilastossa Mustonen on nyt jaetulla kolmannella sijalla, kärkitulokseen on matkaa neljä senttiä. Taistelu heinäkuisissa Jyväskylän Kalevan kisoissa mitalista on todella tiukkaa, sillä 210 tai paremmin on hypännyt viisi miestä.

–Nyt kisaan tällä viikolla piirikisat ja sen jälkeen viikonloppuna korkeuskarnevaalit. Sitten alkaa parin viikon tiivis valmistautumisjakso Kalevan kisoihin, kertoo Matias tulevien viikkojen suunnitelmistaan.

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.