Keskuspuhdistamo sai rakennusluvan

Lempäälän jätevedenpuhdistamo aiotaan lakkauttaa, kun Tampereen Sulkavuoreen suunniteltu keskuspuhdistamo valmistuu loppuvuodesta 2023.

Sulkavuoreen rakennettavalle keskuspuhdistamolle on myönnetty rakennuslupa. Lupa mahdollistaa sekä jäteveden puhdistamiseen käytettävien luolatilojen rakentamisen että maanpäällisten rakennusten pystyttämisen.

Hanke sai kesän aluksi myös vesilain mukaisen luvan rakentaa Raholan jätevedenpuhdistamon ja Haikan välinen paineviemäri Pyhäjärven pohjaan.

Keskuspuhdistamolle on niin ikään myönnetty ympäristölupa, mutta Pirkanmaan ELY-keskus on tehnyt siihen liittyvän valituksen; purkuviemärin asentaminen Vihilahdesta Pyhäjärveen vaatii pohjasedimenttien ja ruoppausmassojen osalta vielä lisäsuunnittelua. Puhdistamolla käsiteltävän lietteen jatkojalostukseen liittyvää lupakohtaa tullaan myös täydentämään, koska liete on päätetty mädättää ja jalostaa biokaasuksi mm. sähköntuotantoa varten.

Louhintatyöt Sulkavuoressa aloitetaan ensi vuoden alussa. Parhaillaan menossa on kalliopinnan paljastaminen eli alueelta on poistettu maa-aineksia sekä puustoa. Valmistuttuaan keskuspuhdistamo käsittelee Tampereen, Kangasalan, Pirkkalan, Lempäälän, Vesilahden ja Ylöjärven jätevedet.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>