Mestis-joukkue nimesi valmennuksen ja kiinnitti kuusi pelaajaa

Kuva: Harri Hedman
Matias Haaranen palaa vuoden tauon jälkeen LeKi-nuttuun.

Lempäälän Kisan Mestis-joukkueen yllä leijunut hiljaisuus on päättynyt, kun seura julkaisi ensi kauden valmennustiiminsä sekä kuusi ensimmäistä pelaajasopimusta. Päävalmentajana jatkaa kolmatta perättäistä kauttaan 41-vuotias Sääksjärvellä asuva Miikka Kuusela, jonka aisapareina jatkavat viime kaudesta tutut Juha Selin ja Harri Kohvakka. Kiinassa vimeiset 18 kuukautta valmentanut Pekka Korhonen palaa joukkueen maalivahtivalmentajaksi. Fysiikkapuolen vastaavina toimivat Teemu Roininen ja Visa Luoma.

– Valmennus on tuttu, turvallinen ja tuntee läpikotaisin Lempäälän kiekko-olosuhteet. Heillä on vankka osaaminen Mestiksen tasolla, iloitsee LeKin taustavoimista joukkueeen komoamisessa häärivä Jukka Laakso.

– Pelaajiston sopimuspatteristo avattiin tällä kuusikolla, jolla on eteenpäinmenohalua ja osalla runsaastikin kokemusta Mestiksestä. Useiden viime kauden pelaajien kanssa olemme neuvonpidossa edenneet pitkälle, tuttuja nimiä jatkaa LeKissä ensi kaudellakin.

Pelaajistoon kiinnitettiin siis kolme puolustajaa ja kolme hyökkääjää. Pakiston nimekkäin on toissa kaudella taituruudellaan Hakkarin väkeä ilahduttanut hämeenlinnalaisjuurinen Matias Haaranen, joka kiekkoili viime sesongin Mestiksen hopeaa voittaneessa TuTossa. Riku Väkiparta puolestaan on jatkamassa Kisassa ja tuo omalla vahvalla fyysisellä pelitavallaan jämäkkyyttä oman maalin varjeluun. Aivan tuore kasvo on puolustajista 23-vuotias Valtteri Lemmetty, joka siirtyy LeKiin Suomi-Sarja -joukkue Porvoon Huntersista. Mestis-kokemusta miehellä on 21 ottelua Kiekko-Vantaan riveistä.

Hyökkäyspäähän palasi taitava Janne Seppänen, joka pelasi toissakaudella Kisassa, mutta oli viime kauden ajan Heinolan Peliittojen porukassa. Väkkärämäinen ja joukkuettaan usein sytyttänyt Niko Lahtinen jatkaa toisen perättäiskauden Kisassa. Tuore tapaus Lempäälässä on 22-vuotias Joona Lavonen, joka pelasi vahvan viime kauden Suomi-Sarja -joukkue Nokian Pyryssä, Mestis-kokemusta miehellä on KeuPa HT:sta kahden ottelun verran.

Takaiskujakin Kisa pelaajamarkkinoilla on kokenut, sillä vankat LeKi-juuret omaavista pelureista Jere-Matias Alanen jatkaa uraansa Iisalmessa ja A-nuorissa kovaa jälkeä tehneet Alex Hukki, Erik Ahopelto ja Miika Rissanen KooVeessa.

– Seuraava erä pelaajasopimuksia julkaistaan muutaman viikon sisään, Jukka Laakso lupaa.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.