Tuomas Siirilästä tuorein LeKi-pelaaja lentikseen

20-vuotias 193-senttinen tunnettua lentopallosukua oleva yleispelaaja Tuomas Siirilä kirjoitti nimensä Lempäälän Kisan tarjoamaan sopimuspaperiin, mikä kattaa tulevan kauden pelaamisen LeKissä Hakkarin yleisölle ykkössarjassa. Kumpaisenkin sopijaosapuolen tarpeet tulivat sopimuksen myötä tyydytettyä, kun LeKi sai tarvitsemansa vastaanottovoimaisen pelimiehen ja Siirilä puolestaan kaipaamansa pelipaikan tulevaksi sesongiksi.

– Hyvä päivä tänään, kun varmistui sekä koulupaikka että pelipaikka ensi vuodeksi, myhäili Pohjanmaan Alajärveltä kotoisin oleva Siirilä.

Tuomas Siirilä aloittaa elokuussa opiskelut Tampereen Urheiluhierojakoulussa ja liittyy samalla Kisan treenirinkiin.

– Vastaanotto, pelinluku ja torjunta, luettelee Siirilä kolme vahvuusaluettaan lentopallossa.

Junioriura lentopallossa nuorella miehellä alkoi kotikylällä Alajärven Ankkureissa, mistä tie vei naapurikunta Nurmon Jymyyn ja sieltä Kuortaneen valmennuskeskukseen. Liigataival alkoi syksyllä 2016 Joensuussa ja jatkui viime kauden ajan Raision Loimussa. Pikkumiehen sporttiuraan kuuluivat ainakaan lajeina myös jääkiekko ja totta kai Pohjanmaalla kaikki junnut pelaavat pesäpalloa.

– Pelivastuuta ei viime kausina ole isommin tullut, joten nyt ykkössarja ja LeKi ovat minulle hyvä vaihtoehto.

Tuomas Siirilän isoveli, Tommi Siirilä, pelaa ammattilaisena Euroopassa, viiimeksi Italian suurseura Perugiassa sekä hän kuuluu myös Suomen maajoukkueen avainpelaajiin keskitorjujan tontillaan. Myös nuoremman veljen silmissä siintävät ammattilaiskentät tulevaisuudessa.

– Tavoitteeni lentopallossa ovat korkealla, ainakin kotimaan pääsarjaan haluan päästä kunnon pelirooliin tulevina vuosina, kertoo Tuomas Siirilä.

Kuva: Juha Raunio
Pitkänhuiskea kaksikymppinen yleispelaaja Pohjanmaalta Tuomas Siirilä on tuore LeKi-lentiksen pelimies.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.