Laukon kartanon pakanakirkko

Laukon kartanon kesäohjelma on ilahduttava tasokkuudessaan. On vilpittömästi iloittava, että paikkakunnalla on kulttuuriohjelmaa tarjolla. Tänä kesänä panin merkille ilmoituksessa oudon termin pakanakirkko. Tämä on käsitteenä mahdoton. Kaksi toisilleen täysin vastakkaista asiaa yhdistetään.

Pakanuudessa ei tunneta maailman luonutta ja anteeksiantavaa elävää Jumalaa. Kirkko sana tarkoittaa kristillistä yhteisöä, johon seurakunnat kuuluvat. Pakanuus on painiskelua itsensä,

pelkojensa ja toiveittensa kanssa, ilman muuta apua kuin oma itsensä.

Mikäli pakanakirkko sanalla haluttiin tuoda esille uskonnollisia tunteita, joita toki oli olemassa pakanuuden aikana, on suunta oikea. Mutta ei pidä sekoittaa termejä ja asioita. Tämä hämmentää.

Mirja Miettinen

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Yksi kommentti

 1. mattijmakela

  Miättiskä miätiskelee kirkon olemusta, kuin kirkko olisi hänen yksityistä omaisuutaan?
  Hän syyllistää pakanan ihmiseksi, joka ei kuulu yhteisyyttä, eikä oikeutta olla osa yhteisöä!
  ”Kirkko sana tarkoittaa kristillistä yhteisöä, johon seurakunnat kuuluvat.” miätiskelee Miättiskä.
  Miättiskä ei ehkä tunne sitä historiaa, jossa ”kristillinen yhteisö”, jota hän nimeää omaksi kirkokseen, on ”lähetyskäskynsä” velvoittamana tuhonnut miekkalähetyksellään lukuisia pakanayhteisöä, joilla on omat pyhät paikkansa ja kalmistonsa (kirkkonsa).
  Tätä osaa historiasta voitas nimetä sotahistoriaksi, sillä sotien perimmäinen tausta on usko omistamiseen, siis oman uskontonsa omistamiseen.
  Kunnioitan Miättiskää siitä, että hän on ottanut aseekseen kynän eikä sotakirvestä!

  Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>