Lempäälän Nuorisoseuran salonkitanssijat Latviassa

Salonkitanssiryhmä juhlaparaatissa.

Lempäälän Nuorisoseuran salonkitanssijat tekivät neljän päivän esiintymismatkan Latvian Siguldaan toukokuun 25. päivänä. Kutsun esitti Siguldan senioritanssiryhmän opettaja Antra Zukere, joka on Lempäälän salonkitanssijoiden opettajan Aune Koskelan tuttu vuosien takaa. Matkaan osallistui myös Aune Koskelan ohjaama senioritanssiryhmä Pirkkalasta.

Ryhmä esiintyi Siguldan kaupunkifestivaalilla, joka on suuri koko kaupungin yhteinen tapahtuma. Siihen kuuluu paljon erilaisia kulttuuritapahtumia ja juhlaparaati. Nuorisoseuran salonkitanssijat esittivät 1920- ja 1930-luvun tansseja kaupungin kulttuuritalon pihalla sekä Turaidan linnan museoalueella yhdessä paikallisen- ja Pirkkalan senioritanssijoiden kanssa.

Matkan aikana ryhmälle oli järjestetty paljon ohjelmaa, mm. tutustuminen Riikaan ja Jurmalaan, kävely Gaujan kansallipuiston alueella, tutustuminen Siguldan ja Turaidan linnaan sekä osallistuminen Latvian koululaisten laulu- ja tanssifestivaaliin Livonian linnassa.

Siguldan kaupunki tarjosi ryhmälle lounaan. Ryhmä osallistui myös viininmaistajaisiin. Viimeisenä iltana Siguldan senioritanssijat olivat järjestäneet läksiäisjuhlan, jossa syötiin ja tietysti tanssittiin koko ilta. Ennen kotiinlähtöä käytiin myös joki- ja kanavaristeilyllä Riikassa ja tutustuttiin loisteliaaseen jugend-kaupunginosaan.

Matka oli hienosti järjestetty ja lisäsi Latvian kulttuurin tuntemusta. Latvialaiset olivat erittäin ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Lempäälän kunta antoi pienen avustuksen matkan järjestämiseen.

Salonkitanssiryhmä, Pirkkalan senioriryhmä ja Siguldan senioritanssiryhmä yhteiskuvassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?