Antero Korja Lempäälän Nurmen VPK ry:n kunniapäälliköksi

Vuonna 1949 syntynyt Antero Juhani Korja on palokunnan pitkäaikaisin päällikkö.

Yleinen kokous kutsui Antero Korjan Lempäälän Nurmen vapaapalokunnan kunniapäälliköksi hallituksen esityksestä.

Vuonna 1949 syntynyt Antero Juhani Korja on palokunnan pitkäaikaisin päällikkö. Miehen omien sanojen mukaan elämäntyö VPK:ssa on ollut tehtävä, jonka hän on halunnut hoitaa ja jota hän hoitaa edelleen. Hänellä on ollut palava halu osata tehdä itse vaadittavat tehtävät mahdollisimman hyvin aikaa ja vaivaa säästämättä.

Kunniapäälliköksi kutsuminen ei ole ollut aivan jokapäiväistä palokunnan 108-vuotisessa historiassa: yhdistyksen  ensimmäinen kunniapäällikkö oli nyt jo edesmennyt kunnioitettu ja arvostettu Olavi Nuora.

Innostuminen vapaapalokuntatoiminnasta sai alkunsa jo 1950-luvulla edellä mainitun Olavi Nuoran esimerkillisestä toiminnasta ja halusta ottaa nuoria mukaan palokunnan harjoituksiin. Myös toinen tunnettu ja kunnioitettu palokuntavaikuttaja Veikko Kivelä antoi kallisarvoista oppia varsinkin talouden, kaluston, koulutuksen ja hallinnollisten asioiden hoitamisessa.

Anterolle tarjottiin vuonna 1971 palokunnan päällikön tehtäviä ja hän ryhtyikin niitä suurella antaumuksella hoitamaan. Hän on halunnut panostaa voimakkaasti siihen, että jokainen palo- ja pelastustehtäviin osallistuva hallitsee kaluston riittävällä ammattitaidolla, jotta itse tehtävät hoituvat sujuvasti. Anteron periaatteena on myös ollut, että kaikki perustuu vapaaehtoisuuteen ja aitoon haluun auttaa lähimmäistä.

Anteron päällikkökaudella Lempäälän Nurmen VPK ry on kohdannut merkittäviä tapahtumia ja uudistuksia. Mainittakoon näistä esimerkiksi VPK:n mittava ponnistus, uuden paloaseman rakentaminen omatoimisesti, ja uuden palokuntasopimuksen laatiminen Tampereen aluepalolaitoksen kanssa.

Vaikka hälytysvasteiden hoitaminen ja harjoittelu ovatkin palokunnan näkyvimpiä tehtäviä, Antero haluaa tuoda esille myös talouden hoidon ja hallinnolliset asiat. Palokunnan johtotehtävissä toimineet tietävät varsin hyvin miten paljon erilaista näkymätöntä työtä on tehtävä toimivan palokuntayhdistyksen taustalla.

Lempäälän Nurmen VPK ry on nöyrän kiitollinen Anteron ja muiden yhdistyksen johtohenkilöiden suorittamasta mittaamattoman arvokkaasta elämäntyöstä. He ovat toteuttaneet henkisesti rikasta ja tärkeää tehtävää yhteiskuntamme siviiliturvallisuuden puolesta. Haluamme jatkossakin vaalia isiemme viitoittamia Isänmaallisia ja kunniakkaita perinteitä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?