Aikamatka menneisyyteen

Tämän vuoden oppaina lastenkierroksella toimivat Teemu Teikari (vas.) ja Laura Kankaansyrjä. Kuva: Senja Kääriäinen

Kuokkalan museoraitilla järjestetään kesän ajan keskiviikkoisin 25.7. asti lapsille suunnattu kierros ”Vanhanajan pikkuapulaiset”.

Lastenkierroksen tarkoitus on viedä lapset aikamatkalle 60 vuotta taaksepäin ja tutustuttaa heidät museoympäristöön ja vanhan ajan esineisiin.

Ohjaajina kierroksella toimivat historianopiskelijat Teemu Teikari ja Laura Kankaansyrjä. Ensimmäistä kertaa Museoraitilla työssä olevat nuoret ovat tykänneet toimestaan kovasti.

– Parasta on ollut lasten aito ja rehellinen palaute, Teikari toteaa.

Teikarin ja Kankaansyrjän avulla tutuksi tulevat muun muassa Eskolan kauppa, jossa tunnistetaan vanhanajan esineitä, ja sepän paja, jossa perehdytään esimerkiksi hevosen kengittämiseen. Pajalla lapset saavat myös osallistua nikkarointiin, mikä on yleensä ollut monille hyvin mieluista. Jos aikaa jää, lopuksi vielä leikitään ja irroitellaan Museroraitin töllillä.

Vuosi 2018 on nimetty Euroopan Unionin toimesta Kulttuuriperinnön teemavuodeksi. Suomessa vuoden tapahtumien suunnittelusta vastaa Museovirasto.

Teemu Teikari esittelee lastenkierroksella myös sepän pajan toimintaa. Kuva: Senja Kääriäinen

EU:n mukaan kuluvan vuoden kulttuuriperintöteeman tavoitteena on yhdistää eurooppalaisuutta ja paikallisuutta. Tarkoitus on saada mahdollisimman moni tutustumaan Euroopan kultturiperintöön. Kulttuuriperinnön ymmärtäminen on tärkeää, on osoitettu, että sillä voi olla merkitystä jopa erilaisten konfliktitilanteiden ennaltaehkäisyssä.

Museoraitin lastenkierros on suunnattu 5-11 -vuotiaille ja kierroksen toteuttamisessa on säävaraus.

 

Teksti: Senja Kääriäinen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.