Elinvoimaresepti on salaisuus

– Yrittäjänä päätöksenteko on huomattavasti suoraviivaisempaa ja nopeampaa, monesti tosin huonommin valmisteltua kuin kunnassa, elinkeinopäällikkö, yrittäjä Jarkko Pakaslahti vertailee.

Vesilahden elinvoimapäällikkönä huhtikuusta lähtien toiminut Jarkko Pakaslahti sanoo kunnan elinvoiman lisäämisen olevan ammattisalaisuus. Elinvoiman lisääntymistä voidaan hänen mukaansa kuitenkin edesauttaa markkinoimalla ja asioiden sujuvalla käsittelyllä kunnassa.

Olet toiminut Vesilahden elinvoimapäällikkönä huhtikuusta lähtien. Miten kuvailisit tehtävänantoa?
– Edeltäjäni kehityspäällikön Ismo Korhosen irtisanouduttua kehityspäällikön virka jaettiin teknisen- ja elinkeinopuolen tehtäviksi kuten ne aiemminkin oli.
– Tehtävänäni on ollut hoitaa siis pelkästään elinkeino mutta myös laajemminkin elinvoimaisuutta palvelevia toimia Vesilahden kunnassa. Matkailu- ja kuntamarkkinointi on kuuluneet myös vastuualueeseeni.

Minkälaisia asioita olet päällimmäisenä hoitanut?
– Olen hoitanut muutamia sopimusteknisiä asioita liittyen palvelujen tuottamiseen.
– Vesilahden kunta on aktiivisesti mukana myös seutuyhteistyössä ja olenkin nyt toiminut Vesilahden edustajana näissä kokouksissa ja hankkeissa. Vesilahden kunnassa on käynnissä tällä hetkellä lisäksi markkinointiuudistuksia ja olen ollut näissä osallisena.
– Olen myös jalkautunut yrittäjien pariin hakemaan yhteisiä elinvoimaisuutta palvelevia ideoita ja tarpeita

Olet myös yrittäjä. Onko kunnan ja yrittäjän töissä eroja ja jos on, niin minkälaisia? Millainen kokemus ”virkatehtävä” on ollut tähän mennessä?
– Yrittäjänä päätöksenteko on huomattavasti suoraviivaisempaa ja nopeampaa, monesti tosin huonommin valmisteltua. Kunnan demokraattisessa päätöksenteossa asioita pohditaan monelta kannalta ja monen ihmisen näkökulmasta.
– Yrittäjänä olen ollut enemmän ns. suorittavassa portaassa kun nyt työni ollut pääasiassa suunnittelu ja johtotehtäviä.
– ”Virkatehtävä” ollut haasteellinen ja hyvin mielenkiintoinen siinä mielessä, että olen jo aiemmin yrityspuolen kautta ollut osallisena samoihin asioihin, mutta nyt tarkastelukulman muuttuessa on monelle asialle tullut erilainen merkitys. Tehtävä on jo nyt lyhyen ajan kuluessa ”jalostanut” ihmisenä.

Millainen paikkakunta Vesilahti on yrittäjälle?
– Loistava! Hyvä ja turvallinen paikka asua ja toimia!
– Vesilahti on sopivan pieni, täällä tunnetaan ihmiset ja yrittäjien välinen yhteistyö on hyvin voimakasta. Autetaan tarvittaessa toista.
– Vesilahdesta ”luonnon äärestä” on myös hyvä ponnistaa seudulle, alle puolentunnin päässä Tampereelta!

Mitä kunnan elinvoima sinun mielestäsi on ja miten sitä voidaan lisätä?
– Kunnan elinvoimaisuus näkyy siinä että kunnassa on aktiivinen vire toimintojen suhteen, yritykset ja palvelut kehittyvät, kunta houkuttaa uusia asukkaita sekä yrittäjiä.
– Elinvoimaisuuden lisääminen on ”ammattisalaisuus”, mutta sitä voidaan edesauttaa markkinoinnilla ja asioiden sujuvalla käsittelyllä kunnassa.
Kuinka elinvoimainen kunta Vesilahti on?
– Vesilahti on muutaman viimevuoden ollut hieman jähmeä, mutta mitään suurempaa syytä taantumaan ei ole. Meillä on kuntatalous kokolailla OK, asunto- sekä yritystontteja hyvin tarjolla, perusinfra ns. kunnossa, uusi kirjasto yms.
– Vesilahden rikkaus on monipuoliset kylät ja esimerkiksi Narvassa ja Rämsöössä aktiiviset toimijat.

Kunta jäi viikonvaihteessa lomille, entä sinä?
– Työsopimukseni kunnassa on huhtikuusta-elokuun loppuun joten en pidä nyt kesälomaa.
– Nyt heinäkuun aikana teen muutamia konkreettisia toimenpiteitä (ns. jalkaudun maastoon) Vesilahden elinvoimaisuuden lisäämiseksi!

Miten vietät lomaa vai vietätkö ollenkaan?
– Yrittäjänä olen tottunut aika hektiseen ja aktiiviseen elämän rytmiin joten loma on hieman ”vieras”käsite. Syyskuussa olisi kuitenkin tarkoitus lähteä lappiin vaellukselle.

Kenelle haluat lähettää
terveisiä?
– Kaikille LVS:n lukijoille Hyvää ja aurinkoista kesää!

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?