Grabtchak ja Malin kansallisen tennisturnauksen parhaat

Lempäälän kansallinen tennisturnaus täytti pienimuotoisia pyöreitä vuosia, sillä kilpailut pidettiin nyt kymmenennen kerran. Turnauksessa oteltiin kaikkiaan neljässä eri luokassa ja pelaajia oli mukana eri puolilta Suomea.

Miesten B-luokan kilpailun voitti Aleksei Grabtchak (vas.), jota vastassa finaalissa oli Tampereen tennisseuraa edustava Atte Viikki.

Miesten B-luokan kaksinpelissä käytiin kisojen tasaisimmat ja tasokkaimmat ottelut. Loppuottelussa Lappeenrannan Tennisseuran Aleksei Grabtchak näytti kokemustaan ja Tampereen Tennisseuran nuori juoniori Atte Viikki kaatui lukemin 6–3, 6–3. Ottelun ratkaisivat Grabtchakin tarkat syötöt ja räväkät kämmenlyönnit.

Miesten nelinpelissä Tampereen Tennisseuraa edustava pari Arttu Viskari/Tiitus Korpela vei jännittävien vaiheiden jälkeen voiton lukemin 6–2, 3–6, 10–8. Finaalissa isä-poikapari Elias Kyllönen (Valkeakosken Tennisseura) ja Henri Kyllönen (Kangasalan Tennis) antoi voittajille tiukan vastuksen.

Miesten C-luokan kaksinpelissä Tampereen Tennisseuran junioripelaaja Edwin Malin oli sarjan paras ottamalla selkeät voitot kaikissa otteluissaan. Malin voitti loppuottelun Lempäälän Tennisseuran Pasi Pirskasta vastaan lukemin 6–3, 6–3. Pirskasella oli matkalla finaaliin vastassaan toinen järjestävän seuran pelaaja  John-Erik Hagström, joka pääsi turnauksessa myös voiton makuun.

Kisojen pisimmät pallorallit käytiin 11-vuotiaiden kaksinpeleissä. Turnaus pelattiin kaikki kaikkia vastaan -systeemillä viiden pelaajan lohkoina, jolloin kaikille pelureille kertyi neljä ottelua. Voittajaksi selviytyi lopulta helsinkiläistä Smashiä edustava Henri Varsamäki. Toiseksi pelasi turkulaisen ÅLK:n Perla Reunanen ja kolmanneksi sijoittui lempääläläinen Tampereen Tennisseuraa edustava Totti Lehtonen.

Kilpailunjohtajana kaikissa kymmenessä Lempäälän tennisturnauksessa toiminut Timo Reunanen on tyytyväinen tämän vuoden tunnelmaan.

– Positiivista tämän vuoden turnauksessa oli varsin tasokkaat matsit. Nuoret pelaajat näyttivät osaamistaan ja moni heistä onkin pian A-luokan pelureita, Reunanen toteaa. – Miinuksena on, että osallistujamäärät ovat tänä kesänä olleet kansallisissa tennisturnauksissa vähenemään päin.  Seurojen pitää tehdä tässäkin lajissa enemmän yhteistyötä, jotta saadaan jatkossa tasokkaita tenniskisoja aikaan.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.