Kierros kodissa, jota ei ole vielä rakennettu

Kiinteistövälittäjän ja rakennuttajan yhteistyö mahdollistaa asunnonostajalle virtuaalivisiitin uuteen kotiin

Miltähän näyttää uudiskohteen maisema parvekkeelta tai kylpyhuoneen laatoitus saunan lauteilla istuen? Jos aiemmin uuden asunnon hahmottaminen oli oman mielikuvituksen varassa, pystyy uuden mallinnustekniikan avulla nyt kiertelemään asunnossa ja kurkkaamaan vaikka ikkunoista ulos. Kehittynyt digitalisaatio auttaa sekä asunnon ostajaa että myyjää.

– Myydään koteja, ei piirustuksia, Pirkan Laaturakenteen toimitusjohtaja Atte Alanen linjaa.

Samoin ajattelee myös Huom!:in toimitusjohtaja, kiinteistövälittäjä Samuel Riippa. Miehet ovat tehneet yhteistyötä vuoden alusta saakka.

– Visuaalisuus on tärkeää, jotta uudiskohteen pystyy hahmottamaan. Pelkät faktat paperilla eivät riitä, hän toteaa.

Uudiskohde Lempäälän Sarapistossa on ensimmäinen Pirkan Laaturakenteen ja Huom!:in yhteistyökohde.

Linturannan maisemat ovat Lempäälän parhaimmistoa. Atte Alanen Pirkan Laaturakenteelta ja Samuel Riippa Huom!:ilta kehuvat maisemien lisäksi muun muassa paritalon sijaintia. Atte Alanen toteaa Linturannan olevan kuin yhdistelmä omakotitaloa ja kesämökkiä.

Sarapistoon rakennetaan laadukkaita, mutta kohtuuhintaisia omistusasuntoja. Atte Alanen kertoo, että he ovat tehneet paljon töitä, jotta tavallisella ihmisellä on varaa asua laadukkaasti. Muutamia laadun takeita ovat tasokkaat materiaalit, maalämpö, mukavuusviilennys ja hyvä äänieristys. Samuel Riippa huomauttaa, että laatu on niin hyvä, että Sarapistosta ovat varanneet asuntoja myös välittäjät ja kyselyitä

Sarapistoon rakennettavista asunnoista on mallinnettu valokuvatasoisia kuvia.

on tullut Tampereelta niemenrannasta asti.

– Täällä ei ole taloa talon vieressä, eikä kodin lähiympäristössä rakennustyömaata, hän lisää.

Uusien asuntojen kriittisistä paikoista on mallinnettu valokuvatasoisia kuvia ja videoita. Niitä voi tutkia kotona tai mökillä esimerkiksi riippumatossa loikoillen.  Kiinnostuksen herättyä kannattaa ottaa yhteyttä kiinteistövälittäjään. Huom!:in toimistolta löytyy 100-tuumainen näyttö, joka mahdollistaa virtuaalivisiitin uuteen kotiin. Pelikonsoliohjaimen tyyppisen ohjaimen avulla voi kiertää asunnossa ja vaihtaa esimerkiksi kylpyhuoneen laattoja tai olohuoneen lattiamateriaaleja omaan makuun sopiviksi.

Samuel Riippa kertoo, että mallinnus on helpottanut ostopäätösten tekemistä huomattavasti. Apua siitä on saanut esimerkiksi vanhempi pariskunta, joka sai vahvistuksen sille, että sohva näyttää sille suunnitellulla paikalla oikein hyvältä. Toisessa tapauksessa taas eräs rouva havahtui, että keittotaso oli hänen 150 senttiselle varrelleen turhan korkea. Keittotasoa laskettiin ja sen ansiosta kokkaaminen onnistuu uudessa kodissa kurkottelematta.

– Rakentajana voimme olla ylpeitä, että voidaan tarjota asiakkaille tällaisia mahdollisuuksia. Ammattilaiset ovat suunnitelleet mallinnettuun asuntoon neljä eri tyylisuuntaa, joita voi sekoitella ja valita omaa tyyliä lähinnä olevan, Atte Alanen kertoo.

Hänkin iloitsee, että Sarapiston kohde rakentuu valmiiseen ympäristöön, jossa taloon muuttavan asukkaan ei tarvitse asua montaa vuotta rakennustyömaan keskellä.

– Ympäristöön jää puita, paljon takapihaa ja asumisen laatu on sama kuin omakotitalossa.

Pirkan Laaturakenteella ja Huom!:lla on myös toinen yhteinen kohde. Huikealla näköalalla varustettu paritalo Pyhäjärven rannalta Lempäälän ytimestä on Atte Alasen sanoin yhdistelmä omakotitaloa ja kesämökkiä. Lempäälän Linturanta osoitteessa Hinnonkuja 3 valmistuu tämän heinäkuun aikana. Paritalon toinen puolikas on myyty, mutta toinen odottaa vielä asukkaita.

– Linturanta on loistava paikka päästä nauttimaan kesästä Pyhäjärven rannassa edullisilla asumiskustannuksella ja helppohoitoisella asumismuodolla.

Taloyhtiömuotoinen asuminen on huomattavasti helpompaa ja edullisempaa asumista verrattuna vaikkapa omakotitalon ja kesämökin yhdistelmään, joten asumisesta säästyvällä rahalla voi lähteä talvella vaikkapa etelän lämpöön.

Ideaparkin ostosmahdollisuudet ovat Linturannasta vain muutaman minuutin automatkan päässä. Oman kodin rannasta voi hurauttaa veneellä vaikka Tampereelle asti ja omalta laiturilta on mukava polskahtaa uimaan.

Sarapistoon rakennettavista asunnoista on mallinnettu valokuvatasoisia kuvia.

Sarapistoon rakennettavista asunnoista on mallinnettu valokuvatasoisia kuvia.

Pirkan Laaturakenne Oy

Tampereentie 38 B 1, 37500 Lempäälä
www.pirkanlaaturakenne.fi

Atte Alanen
puh. 044 363 1400
atte.alanen@pirkanlaaturakenne.fi

Huom! | Pirkanmaan Laatuvälitys Oy

Tampellan esplanadi 11, 33100 Tampere
www.huom.fi

Samuel Riippa
puh. 040 192 9197
samuel.riippa@huom.fi

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?