Lempäälän punttihirmut kovassa kesäkunnossa

Eräjärven Rönnin tanssilavalla kilpailtiin tempauksen ja työnnön Suomen mestaruuskilpailut kesäisessä säässä. Lempäälän Kisan nostajat olivat hyvässä iskussa ja kahmivat kotiin tuomisina enemmän mitaleita kuin moni lajin mahtiseura yhteensä. Jo vuosikymmenten perinteet omaavassa kilpailussa nostajalle määritellään kehon painon perusteella kerroin, millä nostettu yhteistulos kerrotaan. Näin pystytään vertaamaan eri painoisia kilpailijoita keskenään.

Lempäälästä naisten yleisen sarjan kilpailuun osallistui Emma Gleisner. Nuorten sarjoista yleiseen sarjaan siirtyneen, keskellä kovaa harjoituskautta olevan Gleisnerin käsissä tempausraudat liikkuivat iloisen oloisesti. Tiukassa kamppailussa tempaustulos 77 kiloa tarkoitti 96,2 tasoituspistettä, mikä oikeutti SM-hopeaan naisten tempauksessa, Tampereen Pyrinnön Hanna Kauhasen 97,4 pisteen jälkeen.
Työntönostoissa Emman hyvä nostovire sai jatkoa kun toiseen yritykseen kuormattu 93 kiloa nousi hyväksytysti suorille käsille. Viimeiseen nostoon lastattu uusi ennätys 96 kiloa oli kuitenkin vielä tällä kertaa liikaa. Myös työnnössä Emman kaulaan ripustettiin hopeamitali 116,4 tasoituspisteen turvin. Voiton vei tempauksen tapaan Hanna Kauhanen 106 kilolla ja 127,5 pisteellä.

– Emmalla on motivaatio treenaamiseen korkealla tasolla ja tähtäimessä siintävät syksyn alle 23-vuotisten SM-kisat ja myös EM-kisat, jonne tulosraja hänellä on saavutettu, kertoo suojattinsa kuulumiset valmentaja Teemu Roininen.

Miesten puolella Teemu Roinisella oli puolustettavana edelliseltä vuodelta tempauksen hopea- sekä työnnön kultasija. Roinisen tempaus sujuikin suunnitelmien mukaan, ja kaikkien nostojen ollessa hyväksyttyjä voitiin Roinisen todeta temmanneen uudeksi ennätyksekseen 157 kiloa. Tämä varmisti tempauksessa hopeasijan 142 kiloa temmanneen Lahden Atomia edustavan Jesse Nykäsen perässä. Tasoituspisteissä eroa kertyi 7 pistettä.
Työnnössä Roinisen työntämä 200 kiloa oli kovaa valuuttaa, tällä nostolla hän varmisti Suomen mestaruuden miesten työntökisassa. Viimeiseen yritykseen lastautettiin vielä ennätysraudat 203 kiloa, mikä suorille käsille tulikin, mutta tuomarit näkivät nostossa virheen ja hylkäsivät noston tuomariäänin 2-1. Joka tapauksessa Roininen uusi mestaruuden neljän pisteen erolla 170 kiloa työntäneeseen Nykäseen. Tempauksessa ja työnnössä syntynyt yhteistulos 357 kiloa oli myös Roinisen uusi ennätys.

– Itselläni oli tunne 203 kilon suorituksen jälkeen, että se oli teknisesti ihan ok. Videon nähtyäni hyväksyn toki tuomareiden ratkaisun, kertasi Roininen täpärästi hylättyä ennätysyritystään.

– Kunto on nyt kohdallaan, tästä on hyvä jatkaa kohti marraskuun Turkmenistanin MM-kisoja. Kisapaikka on eksoottinen, tuskinpa ihan ensimmäiseksi tulisi mieleen lähteä Turkmenistaniin turistireissulle, joten kyllä urheilu avartaa maailmankatsomusta, nauraa Roininen.

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.