Takka tuo lämpöä ja tunnelmaa säästä riippumatta

Biotakka, perinteisempi varaava tai jotain siltä väliltä – Tampereen Takan valikoimista löytyy takka jokaiseen makuun ja tarpeeseen

Jos terassilla käy viima tai parvekkeella paleltaa, niin kuin Suomen kesällä saattaa usein käydä, kannattaa katseet suunnata kohti lämpöä. Ulkomaanmatka ei kauaa lämmitä, mutta terassitakan, kaasutakan tai kaminan lämpö hellii viileämmässäkin kesäillassa.

Tampereen Takka täyttää pian 30 vuotta ja saman verran kokemusta alalta löytyy takkamestari Pertti Ansamaalta. Pertti ja Satu Ansamaa ovat pyörittäneet Tampereen Takkaa yhdessä kuusi vuotta. Yrityksen vahvuutena on kattava valikoima. Tampereen Takalta löytyy ainakin kamiinoja, designtakkoja, pönttöuuneja, varaavia takkoja, puuliesiä, kaasutakkoja ja biotakkoja.

Satu ja Pertti Ansamaa pyörittävät Tampereen Takkaa vankalla kokemuksella.

– Ja jos ei ole, niin tehdään, yrittäjät tuumaavat.

Uusimpana Tampereen Takan valikoimiin tulevat heinäkuussa Tulikiven takat. Pertti Ansamaa kertoo, että varaavat takat pitävät pintansa edelleen ja erityisesti Tulikivellä on niitä kattava valikoima. Tampereen Takalla on huomattu, että esimerkiksi maaseudulla halutaan erilaisia takkoja kuin kaupungissa. Omakotitaloissa moni tahtoo varautua varalämmönlähteellä ja myös puuliedet ovat lisääntyneet. Niitä saa nykyään muun muassa keraamisilla liesitasoilla. Kaasu- ja biotakat tekevät nyt tuloaan erityisesti kerrostaloihin, terasseille ja parvekekäyttöön. Kaasutakka vaatii hormin, mutta biotakka ei. Biotakassa palaa bioetanoli.

– Biotakat rantautuvat tänne pikku hiljaa Euroopasta. Jenkeissä taas on ollut kaasutakkoja jo kauan. Suomessa puutakat ovat kuitenkin edelleen vahvassa asemassa, Pertti Ansamaa toteaa.

– Ne ovat hyviä vaihtoehtoja niille, jotka haluavat nauttia aidosta tulesta, mutta joilla ei ole esimerkiksi mahdollisuutta säilyttää tai hankkia puita, Satu Ansamaa jatkaa.

Bio- ja kaasutakat muuntuvat moneksi. Satu Ansamaa kertoo, että he ovat tehneet takan kuoreksi muun muassa manttelitakan, jonka sisään biotakka on upotettu. Yksi tuoreimmista Tampereen Takan projekteista ovat Laukontorin saunapavilijongille valmistuneet kaksi kaasutakkaa.

– Toinen on läpipesällinen kaasutakka ja toinen patiotuli ulkoterassille. Ne ovat yllättävän tehokkaita lämmityslaitteita.  Ja toimivat muuten kaukosäätimellä, Satu Ansamaa kertoo.

Aina suosittuja ovat pönttöuunit, jotka Tampereen Takalla ovat varsinaista lähituotantoa. Pirkanmaalaisia ovat niin kuoret, maalaukset kuin tuotanto.

Kotonaan Ansamailla on manttelitakka kiertoilmalla, Tulikiven varaava takka ja terassitakka.

– Viileinä kesäiltoina terassitakka on kyllä aina kiva. Siihen mahtuu muurikkapannukin, joten lätyt paistuvat takassa.

Tampereen Takka lupaa Tulikiven ostajalle heinäkuun ajan hormitarjouksen jolla saa metrin veloituksetta rahtivapaasti. Samalla on mahdollisuus hyödyntää Tulikiven kesäkampanja, jossa mökille sopiva TU 1000/50 tulisijan saa sopivaan hintaan 2990 euroa plus rahti asennettuna. Tarjouksista kannattaa kysyä lisää Tampereen Takasta.

Pertti ja Satu Ansamaa muistuttavat, että heillä tehdään lähes kaikki työt avaimet käteen -periaatteella. Hyvät ja luotettavat tekijät hoitavat samalla sekä uuden takan, hormit, pellitykset katolle, pohjan vahvistukset että vanhan takan purun. Tampereen Takan toimipiste on avoinna arkisin kello 10–16.30. Iltaisin ja viikonloppuisin ovet avautuvat  sopimuksen mukaan. Satu Ansamaa kertoo, että asiakkaat käyttävät ilta- ja viikonloppuaikoja hyväkseen enenevissä määrin. Sopivan tulisijan valitseminen sujuu ajanvarauksella sutjakasti ja ilman häiriöitä. Hän vinkkaa myös, että Tampereen Takan verkkosivujen ideagalleriasta kannattaa käydä hakemassa inspiraatiota omiin takkoihin.

Tampereen Takka
Pispalan Valtatie 120, 33270 Tampere
www.tampereentakka.com
p. 044 209 9686
sähköposti: info@tampereentakka.com

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?