Yhteislaulua Nurmen lavalla

Sateesta huolimatta iso joukko laulajia oli kerääntynyt Nurmen lavalle.

Nurmen lavalle oli tiistai-iltana kokoontunut kaatosateesta huolimatta yllättävän suuri joukko laulun ystäviä kesän ensimmäiseen yhteislauluiltaan. Paikalla oli tuttuja kokeneita karaokekonkareita, mutta varmaan kuitenkin enemmistö heitä, jotka eivät karaokessa lähtisi laulamaan. Yhteislaulun etuna onkin juuri se, että kaikki saavat ja uskaltavat laulaa.

Yhteislauluillat olivat suosittua ajanvietettä varsinkin opiskelijapiireissä ennen karaokeaikaa -70 ja -80 -luvuilla. Muistissa on myös erittäin suositut “Tammerkosken Sillalla” -TV-ohjelmat vuosilta 1995-2008. Ohjelmissa alkujaan Mikko Alatalo laulatti niin yleisöä kuin TV-katsojiakin. Ruotsissa samantyyppinen “Allsång på Skansen” -TV-ohjelma jatkuu edelleen ja on maan suosituimpia kesäohjelmia.

– Oikeastaan nimenomaan juuri tämä ruotsalainen “Allsång på Skansen” -ohjelma on se, joka ainakin minulla on ollut kimmokkeena näille tämän kesän lauluilolle, kertoo lauluillan vetäjä Jukka Vuori.

– Alunperin olin ajatellut, että Myllyranta olisi näihin lauluiltoihin paras paikka, mutta kyllä nämä säät ovat niin epävarmoja, että haaveeksi taitavat jäädä, jatkaa Vuori.

– Olimme klubissa ajatelleet, että voisimme hyödyntää tätä Nurmen lavaa muuhunkin kuin vain perjantai-iltojen tansseihin. Siinä mielessä nämä muutamat lauluillat ovat meille kiva lisä, valottaa lauluillan taustoista puolestaan Nurmen lavan tilavastaava Ilkka Rautakorpi Lions Club Lempäälästä.

Illan nuorimmat aktiiviset laulajat olivat Emilia ja Tuomas Huhtala Helsingistä. Taustalla myhäilee Ilkka Rautakorpi Järjestävästä LC Lempäälästä.

Illan ohjelmistossa oli tuttuja kappaleita vanhoista ikivihreistä iskelmiin niin Dannylta, Katri-Helenalta kuin Finlanderseiltakin. Myös muutama rakastettu Juicen kappale oli mukana lauluvihossa. Illan vetäjä Jukka Vuori oli tehnyt kovan työn niin laulujen keräämisessä ja vihkojen monistamisessa kuin erityisesti taustojen sovittamisessa ja nauhoittamisessa.

– Nauhoitin pääosan kappaleista etukäteen muistitikulle, niin se hieman helpottaa esilaulajana toimimista, paljastaa Jukka Vuori taustatyöstään.

Pääosa illan kappaleista oli melko hitaita ja melankolisia. Siis juuri sellaisia, joita suomalaiset perinteisesti rakastavat. LC Lempäälän tarjoamien väliaikakahvien aikana pöydissä toivottiin kuitenkin hieman reippaampiakin kappaleita.

– Kyllä tällainen yhteislauluilta on mukavaa vaihtelua tavanomaiseen karaokelaulamiseen, sanoo mielipiteenään kahvitauolla Mervi Piippo, joka muutama päivä aikaisemmin osallistui myös Kuokkalankosken Karaokemestarit -kisaan.

Tänä kesänä Nurmen lavan yhteislauluiltaan on mahdollisuus päästä vielä tiistaina 10.7. klo 18 alkaen.

 

Teksti: Jorma Lehtinen
Kuvat: Jorma Lehtinen

Lauluillan vetäjä Jukka Vuori oli toteuttanut myös kaikki laulujen taustamusiikit.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?