Elisa laajentaa 4G-yhteyksiään Vesilahdessa ja Lempäälässä

 

Elisa on laajentanut 4G-verkkoaan kapasiteetin lisäyksillä Vesilahdella Rämsöössä ja Lempäälän  Laasonportissa sekä Nokialla ja Sastamalassa.

Asiakkaille laajennukset näkyvät entistäkin sujuvampina nettiyhteyksinä. Nykyisen 4G-verkon parannuksien lisäksi Elisa on testannut jo usean vuoden ajan tulevaisuuden 5G-verkon toteutukseen käytettävää teknologiaa, ja avasi 5G-verkon ensimmäisenä maailmassa kesäkuun lopulla.

– Suomalaiset ovat maailman eniten mobiilidataa käyttävä kansa ja tämä näkyy myös Pirkanmaalla. Panostamme jatkuvasti alueen verkkojen kehitykseen ja 4G-verkon parannuksien lisäksi valmistaudumme 5G-aikaan, Elisan Hämeen aluejohtaja Toni Luhti kertoo.

Elisan 4G-verkon alueella asuu tällä hetkellä 99 prosenttia suomalaisista. Verkkoa laajennetaan jatkuvasti ja verkon laajennusten lisäksi myös verkon kapasiteettia parannetaan. Elisa on testannut jo usean vuoden ajan tulevaisuuden 5G-verkon toteutukseen käytettävää teknologiaa ja esikaupallisia sovelluksia.

– Suomalaisten mobiilidatan käyttö kasvaa jatkuvasti ja tämä vaatii jatkuvaa kehitystyötä tulevaisuuden tarpeita täyttämään. Seuraavan sukupolven 5G-verkon myötä esimerkiksi virtuaalitodellisuussovellukset yleistyvät ja roboteista ihmisten apuna tulee arkipäivää. Tiedossa on siis mielenkiintoisia mahdollisuuksia ja edelläkävijänä varmistamme, että meidän asiakkaamme pääsevät käyttämään uusia palveluita ensimmäisten joukossa, Luhti kertoo.

Elisa avasi 5G-verkon ensimmäisenä maailmassa kesäkuun lopulla Tampereella ja Tallinnassa. Elisa on myös päivittänyt verkkoihinsa 5G-valmiuksia eri puolilla Suomea ja työ jatkuu.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>