Muinaista menoa Laukossa

Muinainen Laukko -festivaali tarjosi taistelunäytöksen.
Sotureiden väliset kärhämät kiihtyvät aseellisiksi taisteluiksi.

 

Vau! Ihanaa, sanoivat Muinainen Laukko tapahtumaan saapuneet vieraat silmäillessään Laukon kartanon maisemia viikonvaihteessa.
Monet tapahtumaan saapuneista olivat vakituisia keskiaikapäivien kävijöitä ja heitä kiehtoi Laukon miljöö, johon keskiaikatapahtuma istui täydellisesti. Tapahtumalle oli varattu reippaasti tilaa kartanon kauniilta puistoalueelta, mikä miellytti niin yleisöä kuin esiintyjiä ja kauppiaita.
− Mukava paikka. Täällä on väljyyttä ja kaikki toimii hyvin, arvioi Markku Vienonen, joka oli saapunut Vesilahden Laukkoon Myrskylästä.
Viikonvaihde tarjosi yleisölle monipuolista muinaista ohjelmaa. Ruotsalaisen viikinkiyhtyeen Medvindin muusikot tekivät näyttävän sisääntulon saapumalla Pohdonsaaren takaa puiston rantaan viikinkilaiva Sotkalla.
Yhtye veti ensimmäisen rallin heti rannassa ja jatkoi vauhdikasta musisointia puistolavalla. Tunnelma vain tiivistyi, kun lavan viereen ryhmittyivät Matti Kurjen ja Pohdon soturit. Särmikäs sananvaihto johti aseellisen yhteenottoon ja lopulta päämiesten mittelöön, jonka Matti Kurki voitti.
Matti Kurkea esittänyt Jani Hyväri on aikanaan ollut mukana Sotka-laivan rakentamisessa.
− Olen kiinnostunut purjehduksesta ja historiallisesta miekkailusta. Vapaa-aika kuluu pitkälti näissä tapahtumissa, Turusta kotoisin oleva metalliseppäartesaani kertoi.

Sue Salminen on valmistanut kuvan viikinkiteltan. Hän hallitsee useita muinaisia käsityötaitoja.

Moni huomasi komean muinaisen teltan, jonka tekijäksi paljastui Sue Salminen Orimattilasta. Salminen on monialaosaaja mitä tulee muinaisiin käsityötaitoihin. Hän on sekä muinais- että tekstiiliartesaani, joka tekee myös puutöitä, lasihelmiä ja muokkaa nahkaa.
Salmisen muokkaaminen nahkojen joukossa oli värikäs hauennahka, josta hän oli pinseteillä poistanut suomut yksi kerrallaan.
− Nämä ovat hienoja aikoja, sillä menossa on paljon kaivauksia. Maasta löytyy kauniita, vanhoja esineitä, hän sanoi.

Viikinkiseppä Joona Peltoniemi ja puoliso Viivi Kettunen saapuivat Laukkoon Pirkkalasta.

Laukko tarjosi vieraille paljon nähtävää ja koettavaa. Järjestelyt toimivat hyvin lähes täyttä parkkialuetta myöten, missä reippaat liikenteenohjaajat ystävällisesti etsivät parkkipaikan jokaiselle.

Markku Vienonen ja irlanninsusikoira Nella viihtyivät Laukon muinaisilla festivaaleilla.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?