Armi Aktiivituoli auttaa arjessa

Ergonomisesta tuolista nouseminen vahvistaa lihaksia

Apuväline, joka ei näytä apuvälineeltä. Sellainen on Armi Aktiivituoli, joka sulautuu saumattomasti suomalaisen olohuoneen sisustukseen.

Tuolista ylös nouseminen voi olla hankalaa monista syistä ja iästä riippumatta. Nousua helpottamaan tavallisiin nojatuoleihin viritellään monenlaisia omia tyynykorotuksia ja -tukia. Lopputuloksena on usein avun sijaan virheasentoja, kiertymiä ja vääntymiä, Armi Aktiivituolin myynnistä ja markkinoinnista vastaava Jarkko Aura toteaa.

Jarkko Aura kertoo, että Armi Aktiivituoli on mukava istuin kenelle tahansa.

Armi Aktiivituoli on ergonominen istuin, joka ohjaa oikeaoppiseen ylös nousemiseen. Suunta tuolilta noustessa on ylös ja eteenpäin. Silloin polvien kulma pysyy oikeanlaisena eivätkä nivelet kuormitu. Välittömän nousuavun lisäksi Arvi Aktiivituolin terveyshyödyt ovat pitkäaikaisia. Tuolista noustessa lihakset vahvistuvat, koska tuoli ohjaa istujaa mekaniikalla aktiivisuuten passiivisen sähköavun sijaan. Eteenpäin nojatessa ja kädensijoista painamalla voima välittyy pepun alle ja kallistaa tuolia helpottaen nousua. Tällöin tuolin nouseva ja kallistuva istuinosa keventää ylös nousua, ja vähentää polviin, lonkkaan ja selkään kohdistuvaa kuormitusta. Myös moni neurologisista sairauksista kuten parkinsonista tai ms-taudista, kärsivä on saanut Armista helpotusta arkeensa.

Jarkko Aura toteaa, että harmillisen usein heidän puoleensa käännytään kovin myöhään tilanteen ollessa jo akuutti.

– Kunnossa pysyminen on paljon helpompaa kuin kuopasta nouseminen!

Tilanne on kuitenkin kohentunut. Yhä useammat ennakoivat ja haluavat pitää itsensä hyvässä kunnossa mahdollisimman pitkään.

Lihaskunnon parantuminen helpottaa arkea ja mahdollistaa pidempään kotona asumisen. Armi Aktiivituolin mukana tulee tuolille tehdyt jumppaohjeet, jotka soveltuvat heikkovoimaisimmillekin. Hyvä lihaskunto vaikuttaa positiivisesti esimerkiksi tasapainoon. Jarkko Aura kertoo kansanedustaja Ilmari Nurmisen todenneen lonkkamurtuman kustantavan yhteiskunnalle 20 000 euroa.

– Sillä saisi jo 15–20 Armi Aktiivituolia, Jarkko Aura muistuttaa.

Ergonominen tuoli on oiva valinta istuimeksi kenelle tahansa.

– Armissa on hyvä ristiselän tuki ja täyssäädettävä niskatuki. Kokeilemalla varmistetaan, että tuoli toimii ja säädöt ovat sopivat.

Armin kotipaikka on Tampere ja sen voi Pirkanmaan alueella tilata kotiinsa kylään maksuttomaan kokeiluun. Silloin näkee, miltä tuoli näyttää omassa kodissa, ja säätöjä ja kangasvalintoja voi tehdä kaikessa rauhassa myyjän opastuksella. Jarkko Aura lupaa heinäkuun loppuun asti kymmenen prosentin alennuksen Armi design-mallista. Kokeilu ei kuitenkaan edellytä ostamista.

Armin valikoimiin on parhaillaan tulossa lisäystä, kun uusi pyörivällä jalalla varustettu ja keinuvampi malli tulee markkinoille. Tämän hetken suosituin malli on Armi Design. Kaikkiin malleihin on saatavilla laaja valikoima kankaita yksivärisestä kuviolliseen ja jopa aitoon nahkaan.

Tuoleja löytyy yksityiskotien lisäksi muun muassa hoivakodeista. Jarkko Aura kertoo, että monet yleishyödylliset yhteisöt, kuten Lionsklubit, ovat lahjoittaneet tuoleja julkisiin tiloihin. Armi on aloittanyt myös maailmanvalloituksen ja niitä on myyty aina Hongkongiin asti.

Armi Aktiivituoli
Ota yhteyttä ja tutustu!
puhelinnumero: 040 350 7117
sähköposti: asiakaspalvelu@tamergo.fi
verkkosivut: http://armi-aktiivituoli.fi/

Eteenpäin nojatessa ja kädensijoista painamalla voima välittyy pepun alle ja kallistaa tuolia helpottaen nousua. Tällöin tuolin nouseva ja kallistuva istuinosa keventää ylös nousua, ja vähentää polviin, lonkkaan ja selkään kohdistuvaa kuormitusta.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?