Valmentaja Jani Kangasmaa: ”Loiskeen kevätkaudelle arvosanaksi 8+”

Numero 17 osuu Sääksjärven Loiskeelle loistavasti kuvaten joukkueen kevätkierrosta jalkapallon kolmosdivarissa. Loiske nimittäin on koonnut 17 pistettä, maaleja oranssiarmeija on latonut 17 kappaletta ja omiin on päässyt – totta kai – 17 päästettyä osumaa. Sarjasijoitus kymmenen pelatun pelin jälkeen sääksjärveläisillä on viides, vain kaksi pistettä sarjakakkosen takana. Tasaisessa sarjassa häntäpäähänkään ei matkaa isommin ole, yhdeksäntenä oleva FJK Forssasta lymyää kahden voiton päässä eli kuusi pistettä Loiskeen takana.

Lyhyelle sarjatauolle Loiske lähti 4 – 0-voiton turvin TKT:sta. Joukkue pelasi rutiinilla ja huolella, TKT ei osommin Akseli Syrjälää Loiskeen maalilla kyennyt hätyyttämään. Maaleista vastasivat Tomi Lahtinen, Petteri Kajasmaa, Teemu Hannula ja Joel Mattjus.

– TKT-peli meni suunnitelmien mukaan. Huolellinen puolustaminen piti kaverin pois maalipaikoista ja vältimme turhat virheet, kommentoi päävalmentaja Jani Kangasmaa.

Kevätsesongista Kangasmaa antaa joukkueelleen hyvän, muttei aivan kiitettävää arvosanaa.

– Numeroiksi muutettuna puhutaan vaikkapa arvosanasta 8+. Plusmerkkejä on paljon, muun muassa hienot voitot Ilves-Kissoista ja Pallosepoista, ne pelit olimme erityisen hyviä. Pientä kismitystä sen sijaan jätti mieleen ”turha” tappio Forssassa ja TPV:2:sta vastaan aivan loppuhetkillä menetetty voitto.

– Kauden tavoite eli sijoittuminen kärkinelikkoon on saavutettavaissa, mutta jos ajatus karkaa ja otteet löystyvät, löydämme tasaisessa sarjassa itsemme sijan kymmenen hujakoilta. Selkeä sarjakärki eli Ilveksen kakkossakkikin on voitettavissa, kun saamme päivän kunnon osumaan nappiin.

– Syksy siten näyttää, mihin suuntaan pelimme kehittyy. Tärkeää on pitää hyvä flow yllä ja saada ehjiä 90 minuuttisia peleissä aikaan. Nyt hiukan lomailemme ja pelit jatkuvat 24. heinäkuuta, päättää Jani Kangasmaa mietintönsä.

Kevätkierroksen maalitykit Loiskeella olivat Iiro Riponiemi ja Tomi Mantovaara neljällä sekä Juho Mäkiniemi kolmella maalillaan.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.