Meea Mäkinen ja Noel Nikulainen ottelumestareita

LeKille kaksoisvoiton tuoneet Jeni Suhonen (vas.) ja Meea Mäkinen sekä kolmossijalle yltänyt Vanessa Vesala (Forssan Salama) tuulettavat. Kuva: Minna Rajamäki

Heinäkuun ensimmäisellä viikolla vietettiin moniottelujen juhlaa, kun 9–15 -vuotiaiden pm-ottelut käytiin kolmena eri päivänä ja kolmella kisapaikalla. Lempäälän Kisa Yleisurheilusta oli mukana kaikkiaan 29 urheilijaa, joista varsin moni oli ensikertalainen. Menestystä tuli, eikä yhtenäkään päivänä jääty ilman mitalia. Koko joukkue urheili erittäin hyvin, sillä jokainen otteli kisoissa oman ennätyksensä.

Viialassa mitalin makuun pääsi P13-sarjan Miika Niemelä, joka otti 4-ottelussa hopeaa pistemäärällä 1712. Kangasalla P10-sarjan Noel Nikulainen vei 3-ottelun mestaruuden tuloksella 875. P11-sarjan 3-ottelusta tuli kaksi mitalia, kun Aapo Närhi sai hopeaa 915 ja Aarne Kalela pronssia 893 pisteellä. Samanikäisissä tytöissä Niia Niemelä otti 3-ottelun pronssia LeKi-ennätyksellä 958. Toijalassa T9-sarjan 3-ottelussa oli mukana peräti kymmenen lekiläistä. Tuloksena oli kaksoisvoitto, kun Meea Mäkinen oli mestari pistein 685 ja Jeni Suhonen hopeamitalisti 617 pisteellä.

Yleisurheiluseurojen välinen Seuracup starttasi

Valtakunnallisen Seuracupin Hämeen  ensimmäinen 1. divisioonan osakilpailu kisattiin Forssassa. Ykkösdivisioonaan kuuluvat piirin kuusi parasta seuraa. Cup-pisteet lasketaan seuran parhaan urheilijan tuloksesta kussakin lajissa. LeKi Yleisurheilu oli osakilpailun 13120 pisteellä piirin toiseksi paras seura. Edelle pääsi vain kaupunkikeskuksen kärkiseura Pyrintö.

Valtakunnallisessa kilpailussa viiden viime vuoden mestari LeKi Yleisurheilu on ensimmäisen osakilpailukierroksen jälkeen Giga-sarjan kolmas. Edellä ovat viimevuosien tutut kilpakumppanit Raision Kuula ja IF Drott. Seuracupin toinen osakilpailu on 5.8. Nokialla. Seuracupin Giga-sarjan 15 parasta seuraa pääsevät mukaan finaaliin, joka kisataan Valkeakoskella 1.9.

 

Teksti: Timo Reunanen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.