Miikka Kuusela latasi akkunsa täyteen virtaa

Lempäälän Kisa julkisti kesäkuun lopussa, että joukkuetta jääkiekon Mestiksessä kaksi edelliskautta valmentanut Miikka Kuusela, 41, jatkaa tutun apurisakkinsa kanssa Lempäälän jääkiekon lippulaivan luotsaamista.

Kuusela edustaa LeKissä jatkuvuutta, sillä hän on aikaisemmin pelaajana edustanut seuraa neljän kauden ajan. Ensimmäisellä Mestis-sesongilla 2006–2007 Kuusela oli joukkueen kapteenina. Lisäksi Sääksjärvellä asuva Kuusela on toiminut muun muassa Marko Keskisen ja Juha Juujärven valmennustiimissä apuvalmentajana. Miehen kolmannen valmennuskauden treenit alkavat joukkueen kanssa lähiviikkoina.

LeKin Mestis-piiskuri Miikka Kuusela istahtaa uutuuttaan kiiltävään jäähallin länsipäädyn katsomoon. Jääkiekon treenikausi alkaa lähiviikkoina, ja silloin myös Kuusela pelaajineen on valmiina uuden kauden tuomiin haasteisiin.


”Nesteen baarissa” tiedettiin jo pitkään, että olet ykkösvaihtoehto tulevan kauden LeKin päävalmentajaksi, mutta miksi asian julkistaminen venyi monella viikolla?

– Menneen kauden jälkeen takkini oli täysin tyhjä. Mietin jatkoani pitkään ja vakavasti, muun muassa perheasioiden näkökulmasta. Mutta pähkimisen ja lepotauon jälkeen päätin, että homma jatkuu LeKissä. Jäähalli on rempattu ehoon kuntoon, ja Mestis-kiekon jatkuminen on Lempäälälle iso arvo, joten halusin edelleen olla matkassa mukana.

Mainitsit jäähallin remontin. Mitä siellä on tapahtunut?

– Jäähalliyhtiö on kunnan tuella tehnyt hallista entistä paremman, sillä muun muassa länsipäätyyn on tullut 150 kuppi-istuimen viihtyisä katsomo. Halliin on myös saatu nykyaikainen turvakaukalo, parempi videotaulu ja uusi lipunmyyntipiste. Lisäksi ravintolapalveluja on petrattu.

Missä mennään LeKin ensi kauden joukkueen rakentamisen kanssa?

– Kuusi pelaajasopimusta julkistettiin kesäkuun lopulla, ja sovittuina on useita muitakin, jotka julkistamme Kuokkalankosken markkinoilla 21. heinäkuuta. Uusien sarjamääräysten mukaan jokaisella seuralla tulee olla 15 omaa sopimuspelaajaa, ja lainapelaajien määrää on rajattu tiukemmaksi. LeKin suunnitelmissa on, että solmimme sellaiset 17–18 pelaajasopimusta.

Jatkuuko yhteistyö Liigan suuntaan ensi kaudella?

– Kyllä jatkuu, mutta yksityiskohtia Tapparan ja HPK:n kanssa ei vielä ole lyöty lukkoon. Molemmista seuroista saamme lainoja. Ilves sen sijaan on tulevalla kaudella sarjanousija KooVeen kumppanina.

Niin, miltä paikallisvastustaja Tampereen KooVeen mukaantulo Mestikseen maistuu?

– Minun mielestäni KooVeen nousu Mestikseen on vain ja ainoastaan hyvä asia. Perinteisen seuran paluu kirkkaampiin parrasvaloihin on hieno juttu, ja me odotamme paikallispelejä innolla. Jonkin verran samoista pelaajista kilpaillaan totta kai, mutta sen on normaalia jääkiekkoarkea.

LeKin viime kauden A-nuorten tehotrio Alex Hukki, Erik Ahopelto ja Miika Rissanen siirtyi KooVeehen. Löytyykö viime sesongilla Mestiksen hopeaa pokanneista LeKin A-nuorista kandidaatteja tulevaan Mestis-joukkueeseen?

– Ensiksi on kehaistava, että LeKin A-nuorissa on tehty hyvää työtä, ja Nils Hagmanin johdolla toivottavasti sama nousubuusti jatkuu. Tietysti olisi hienoa nähdä omasta junnujoukkueesta nousevia pelaaja Mestiksessä. Uskon, että ainakin treenipeleissä testaamme joitain kavereita.

Millaista Mestistä odotat tulevalta kaudelta, ja mikä on LeKin tulevan sesongin odotusarvo?

– Vaikka Mestiksestä on noussut, tai nostettu, Liigaan useampia seuroja 2010-luvulla, on sarja edelleen todella urheilullinen ja mukana olevat joukkueet tekevät harjoittelussaan ammattimaista työtä. Keuruun viime kauden mestaruus innostaa LeKiäkin. Miksei pieneltä paikkakunnalta, kuten Lempäälästä, voi tulla aivan kärkipäähän nouseva joukkue? Parin viikon sisällä aloittelemme treenikauden. Nyt ovat akut täynnä virtaa.

Haastattelu ja kuva: Juha Raunio

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.