Kalevan kisoissa kolme lempääläistä tulessa

Lempääläisseuran suurin toivo Kalevan kisoissa kohdistuu korkeushyppääjä Matias Mustoseen, jonka alkukausi on ollut tasaisen hyvä.

Jyväskylässä torstaina alkavissa yleisurheilun SM-kisoissa, eli Kalevan kisoissa, on tänä vuonna kolmen lempääläisurheilijan edustus. Korkeimmat odotukset on ladattu 21-vuotiaan korkeushyppääjän Matias Mustosen harteille, sillä LeKi-Yleisurheilun urheilija on suorittanut tasaisen alkukauden, ja hän on 210 senttimetrin ennätyksellään tilastoissa jaetulla kolmossijalla.

Mitaliodotuksia on siis pitkästä aikaa ilmassa; edellinen lempääläisseuraa edustanut Kalevan kisojen mitalisti oli varttimaileri Ari Pinomäki, joka voitti vuonna 1994 Tuusulassa 400 metrin juoksun mestaruuden.

Klaara Leponiemi oli kaksi vuotta sitten naisten 10 000 metrillä neljäs, ja nyt monitoimiurheilija starttaa 5000 metrille. Klaara on tilastoissa 11. sijalla ajallaan 17.51, joten pistesija on realistinen tavoite.

Junioreissa sekä maantiellä että maastossa loistavaa jälkeä tehnyt 17-vuotias Leevi Keronen taas tekee debyyttinsä aikuisten SM-tasolla. Leevin tuore ennätysaika 15.09 oikeuttaa tilastojen 11. sijaan, joten Leeville kelpo tavoite on alittaa 15 minuutin raja ja katsoa maalissa, mihin sijaan se rittää.

LeKi-Yleisurheilun edustusurheilijoista pikakiituri Santeri Kuusiniemeä on riivannut jo kuukausien ajan mykoplasma-bakteeri, joten hänen kautensa alkaa parhaassa tapaksessa syksyllä. Venla Ranta ei myöskään starttaa estejuoksuun, vaan hänen tähtäimensä on asetettu nuorten SM-kisoihin. Eerika Reunanen on lopettanut juoksu-uransa.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.